Bilant tragic la nivel mondial: Peste jumatate de milion de persoane au fost infectate cu COVID-19

Peste jumătate de milioane de persoane au fost infectate cu noul coronavirus în întreaga lume, a anunţat Vineri Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), potrivit DPA, scrie agerpres. Peste 20.000 de pacienţi cu COVID-19 au murit de cînd această boală produsă de coronavirus a început să se răspîndească în China la sfîrşitul anului trecut.„Sunt numere tragice, dar să nu uităm că, în întreaga lume, există sute de mii de  supravieţuitori”, a declarat directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, într-o conferinţă de presă virtuală la Geneva.

El a mai atras atenţia că penuria de echipamente pentru personalul din spitale din lume reprezintă o „ameninţare iminentă” în lupta împotriva pandemiei de COVID-19, potrivit AFP. „Penuria cronică mondială de echipamente de protecţie individuale este în prezent una dintre cele mai acute ameninţări la adresa capacităţii noastre colective de a salva vieţi”, a spus Tedros Adhanom Ghebreyesus. „Cînd personalul care oferă îngrijire este expus riscului, suntem cu toţii expuşi riscului”, a adăugat el.

Directorul OMS a cerut de asemenea ţărilor să se abţină de la a folosi medicamente care nu s-au demonstrat a fi eficiente împotriva COVID-19.