BIBLIA, PETROLUL ŞI APOCALIPSA UNUI POPOR

La sfîrşitul lui August, populaţia de sirieni refugiaţi se ridica la 110.000 în Egipt, 168.000 în Irak, 515.000 în Iordania, 716.000 în Liban şi 460.000 în Turcia. Aproximativ 52 la sută din această populaţie sunt copii cu vîrste mai mici de 17 ani. Numărul copiilor refugiaţi sirieni a depăşit un milion, iar 4,25 milioane de persoane sunt strămutate în interiorul Siriei. În total, peste şase milioane de persoane sunt dezrădăcinate, potrivit UNHCR.

Barack Obama: "Am decis, din toate motivele exprimate, să atacăm! Nu vom trimite soldaţi, iar atacul va fi limitat”.

Vladimir Putin: „Aş dori să mă adresez lui Obama nu ca unui coleg, nu ca unui preşedinte al SUA, nu ca unui şef de stat, ci ca unui laureat al Premiului Nobel pentru Pace: Înainte de a folosi forţa în Siria trebuie luate în considerare viitoarele victime”.

În altă ordine de idei, Biblia, în Cartea lui Isaia, la capitolul 17 „Prorocire împotriva Damascului,” spune: 1. "Iată, Damascul este scos din numărul cetăţilor şi a rămas o grămadă de ruine". 2. Cetăţile Aroerului sunt părăsite, sunt date spre păşune turmelor, care se culcă nestingherite acolo. 3. S-a isprăvit cu cetăţuia lui Efraim, şi s-a sfîrşit cu împărăţia Damascului; dar rămăşiţele Siriei vor fi ca slava copiilor lui Israel, zice Domnul oştirilor.

Regiunea siriană a dat naştere primilor teologi ai creştinismului, precum Sf. Ignatie, episcop al Antiohiei, Sf. Ioan Gura de Aur, contemporan cu Augustin şi Ioan din Damasc. Atunci, America nu era descoperită de Columb şi nimeni nu rîvnea la petrolul sirian pentru că nu se ştia de existenţa lui. Care sunt „turmele” care vor „să păşuneze şi să se culce nestingherite acolo”?