BERD VA ACORDA UN GRANT DE 5 MILIOANE DE EURO PENTRU MODERNIZAREA CAILOR FERATE DIN MOLDOVA

Parlamentul a ratificat astăzi Acordul de Grant dintre Republica Moldova și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD). Documentul face parte din Proiectul de Restructurare a Căilor Ferate din Moldova (CFM), acordat din Fondul de Investiţii pentru Vecinătate.

Potrivit documentului, R. Moldova va beneficia de un grant în sumă de 5 milioane de euro, „mijloace financiare destinate pentru co-finanţarea achiziţiei a 10 locomotive noi multifuncţionale în cadrul executării Proiectului de achiziţie a locomotivelor şi de restructurare a infrastructurii feroviare, pentru care anterior R. Moldova a contractat 52,5 milioane euro de la BERD”, se precizează în nota informativă anexată la proiect.

Grantul va permite implementarea programului de eficienţă energetică care presupune procurarea echipamentelor în vederea verificării consumului de combustibil al locomotivelor existente, dar şi posibilitatea analizei bazelor de date în regim real.

Acordul respectiv are ca scop implementarea reformelor în sectorul feroviar stabilite în Agenda de Asociere Republica Moldova - Uniunea Europeană, precum şi în Strategia de Transport şi Logistică 2013-2022.

Virginia Filip 03.04.2016 - 20:01

Vin banii si se schimba fata tarii. Numai ca trebuie atentie mare la modul in care sunt cheltuiti acesti bani. sa nu cumva sa ajunga proiectele pe mana unor nesabuiti, ca atunci se ruineaza totul si ne facem de ras si in toata Europa.