Bayern a făcut un pas mare spre semifinale

Bayern Munchen a cîştigat, scor 2-0 partida jucată marţi seară pe teren propriu cu Juventus Torino în prima manşă din sferturile de finală ale Ligii Campionilor. Bayern a deschis scorul în minutul 1, prin David Alaba. Thomas Muller a marcat în minutul 63 al doilea gol al bavarezilor. Juventus a făcut un meci sub aşteptări şi s-a apropiat rar de poarta adversă. Scorul putea fi mai clar în favoarea germanilor, care au mai irosit cîteva ocazii foarte bune de a înscrie. Returul se joacă săptămîna viitoare la Torino.

"Sîntem mulţumiţi că am cîştigat împotriva echipei italiene fără să primim gol şi sînt fericit că jucăm un fotbal de înaltă clasă de o lungă perioadă de timp. Am controlat tot timpul jocul împotriva campioanei Italiei. A fost o prestaţie remarcabilă a echipei mele", a spus Jupp Heynckes, antrenorul lui Bayern. "Trebuie să îl felicit pe Jupp Heynckes, dar şi pe Bayern Munchen, pentru că este o echipă foarte bună. Bayern este o super-putere şi este favorită la cîştigarea Ligii, alături de Barcelona şi Real Madrid. Bayern a evoluat la capacitate maximă, evoluează cu multă pasiune. Am avut sentimentul că vor să se revanşeze pentru finala pierdută împotriva echipei Chelsea", a spus Antonio Conte, antrenorul lui Juve.

 

PSG şi Barcelona, la egalitate

Paris Saint-Germain şi FC Barcelona au terminat la egalitate, scor 2-2 partida pe care au disputat-o pe Parc des Princes în prima manşă din sferturile de finală ale Ligii Campionilor. Argentinianul Lionel Messi a deschis scorul în minutul 38. Zlatan Ibrahimovic a egalat în minutul 80. În minutul 89, Xavi a marcat pentru 1-2 dintr-un penalty obţinut de Tello. Golul egalizator al parizienilor a fost înscris în minutul 90+4 de Matuidi, care din păcate pentru francezi nu va juca în retur, după ce a primit un cartonaş galben. Lionel Messi a suferit o contuzie şi a fost schimbat la pauză de Tito Vilanova, care a revenit pe banca Barcelonei la acest meci. Manşa a doua se dispută miercurea viitoare pe Nou Camp.

Jordi Roura, antrenorul secund al Barcelonei, s-a plîns de arbitrajul de la meciul cu PSG: "Au fost cîteva decizii discutabile ale arbitrilor. Golul lui Ibra a fost din ofsaid, iar la corner, cînd sînt doi jucători ieşiţi, regula spune că trebuie aşteptat să reintre cel puţin unul. Ceea ce nu este discutabil este că meritam mai mult. Rezultatul este bun, dar văzînd meciul putem spune că este puţin, deoarece am fost superiori, am jucat cu multă intensitate. Însă factura este mare, pentru că i-am pierdut pe Leo Messi şi pe Mascherano". "Nu cred că acesta este un rezultat bun. În prima repriză am făcut un bun joc ofensiv şi totodată ne-am apărat bine. Este adevărat că am primit două goluri: primul a fost un cadou oferit lui Messi, iar al doilea un cadou oferit de arbitru. Sanchez a căutat contactul cu portarul. Sînt mîndru de performanţa jucătorilor, de atitudinea lor şi de curajul pe care le-au arătat. Însă nu prea sînt mulţumit de rezultat", a declarat Carlo Ancelotti, antrenorul lui PSG.