BAYERN A CÎŞTIGAT CAMPIONATUL MONDIAL AL CLUBURILOR

Bayern Munchen a cîştigat sîmbătă seară Campionatul Mondial al cluburilor de fotbal, sîmbătă seara, la Marrakech, după ce a învins în finală cu scorul de 2-0 (2-0) formaţia marocană Raja Casablanca. Brazilianul Dante (7) şi spaniolul Thiago Alcantara (22) au marcat golurile campioanei Europei, în faţa a 37.774 de spectatori.

Bayern şi-a încununat astfel cel mai frumos an din istoria sa, prima sa Cupă Mondială a cluburilor venind după ce a cucerit în 2013 alte patru trofee majore, Champions League, Bundesliga, Cupa Germaniei şi Supercupa Europei.

Antrenorul Pep Guardiola a cîştigat de trei ori competiţia, după ce s-a impus de două ori cu Barcelona. Bavarezii au cîştigat Cupa Intercontinentală, competiţie care a fost înlocuită de Cupa Mondială a cluburilor, de două ori, în 1976 şi 2001.

Francezul Frank Ribery de la Bayern a fost desemnat cel mai bun jucător al Mondialului cluburilor.

După meciul cu Raja Casablanca, antrenorul Josep Guardiola a declarat: “Chiar am dominat acest meci, am jucat 30 de minute la un nivel foarte înalt. A fost un an senzaţional, cu cinci trofee cîştigate. Efectiv sînt mîndru de acest club. Acest ultim trofeu se datorează în special jucătorilor. Acum mergem să ne odihnim două săptămîni, pentru că trebuie să începem în forţă anul viitor”. 

Palacio i-a adus victoria lui Inter în derby-ul oraşului Milano

Internazionale Milano a cîştigat, duminică seară, scor 1-0, ceea ce italieni numesc Derby della Madonnina, jucat cu AC Milan în etapa a 17-a din campionatul Italiei. S-a impus echipa care a avut mai puţine ocazii de gol, dar a făcut-o cu o reuşită superbă, cu călcîiul, a argentinianului Rodrigo Palacio, în minutul 86. Nu a fost un meci care să se ridice la aşteptările publicului. Milan a ajuns la cinci derby-uri fără victorie în faţa lui Inter şi a coborît pe locul al 13-lea în clasament Serie A Italia. Milanezii sînt la 5 puncte distanţă de Sassuolo, care ocupă primul loc retrogradabil (18) şi la - 27 de puncte faţă de lidera Juventus. Nu este exclus să avem de-a face cu o demitere a antrenorului Massimiliano Allegri după acest eşec. Practic, Milan nu a cîştigat decît patru meciuri de la începutul campionatului. Inter a urcat pe primul loc care asigură un loc în Europa League, al 5-lea. Palacio a fost Moş Crăciun pentru Inter, a scris Gazzetta dello Sport după meci în ediţia online.

Prezent în tribunele stadionului Giuseppe Meazza la primul derby cu Milan al noii sale echipe, Internazionale Milano, cîştigat duminică, scor 1-0 de "narazzurri", Erick Thohir s-a declarat foarte încîntat de victorie dar şi de atmosfera de pe stadion. "Le mulţumesc suporterilor, jucătorilor şi antrenorilor. Atmosfera a fost incredibilă. A fost un frumos cadou de sărbători. Meciul a fost fantastic şi dur. AC Milan a dat totul pe teren, dar la final noi am cîştigat", a declarat miliardarul, care a preluat recent Interul de la Massimo Moratti.

Real Madrid a învins la Valencia

Echipa Real Madrid a cîştigat cu scorul de 3-2 (2-1), partida disputată în deplasare cu FC Valencia, în etapa a 17-a a campionatului spaniol de fotbal. Golurile au fost marcate de Pablo Piatti (34) şi Jérémy Mathieu (62), respectiv Ángel di María (28), Cristiano Ronaldo (40) şi Jesé Rodríguez (82). Într-un alt meci, Celta Vigo a remizat, tot duminică, pe teren propriu, scor 1-1, cu Osasuna. Oaspeţii au deschis scorul în minutul 17, prin Armenteros, Celta egalînd în minutul 34, prin Augusto Fernandez. În clasament Primera Division, Real Madrid ocupă locul 3 cu 41 de puncte, Valencia este pe 11 cu 20 de puncte, Celta se află pe locul 15 cu 16 puncte, iar Osasuna pe 18 cu 15 puncte. Liderul ierarhiei este FC Barcelona cu 46 de puncte, acelaşi număr ca Atletico Madrid.

Galatasaray trebuie să-i mulţumească lui Burak

Atacantul turc Burak Yılmaz a reuşit să marcheze două goluri care s-au dovedit deosebit de importante pentru Galatasaray Istanbul. Cim-Bom a cîştigat cu 2-1 meciul cu Trabzonspor, din etapa a 16-a a campionatului Turciei şi a mai redus acum distanţa faţă de lidera Fenerbahce la şapte puncte. Practic meciul de pe Türk Telekom Arena s-a jucat într-un interval de opt minute, timp în care s-au marcat cele trei goluri. Burak Yılmaz a marcat golul de 1-0 în minutul 60, Olcan Adın a egalat în minutul 67, iar în minutul 68 acelaşi Ylmaz a făcut 2-1. În minutul 77, situaţia oaspeţilor s-a complicat, după eliminarea lui Gustavo Colman. Cu dubla din meciul de duminică, Yilmaz a devenit cel mai bun marcator din Superlig. Dacă Galatasaray a urcat pe poziţia a treia după acest succes, la un punct în spatele formaţiei Kaşimpaşa (locul 2), Trabzonspor a alunecat tocmai pe locul al 8-lea, în condiţiile în care chiar putea să o egaleze pe Galata la puncte în cazul unei victorii pe Turk Telecom Arena.