BATRINCEA: ”SA SALVAM SISTEMUL DE EDUCATIE DE LA O TRAGEDIE”

Fracțiunea PSRM a susținut, la ședința plenară de astăzi a parlamentului inițiativa privind audierea ministrului educației, culturii, tineretului și cercetării Monica Babuc în legătură cu situația din acest domeniu.

În special, deputatul PSRM Vlad Batrîncea a menționat că, astăzi în sistemul de învățămînt lucrează aproximativ 2000 de profesori – ceea ce este un antirecord pentru cei 27 de ani de independență a Republicii Moldova. Situația este una îngrijorătoare, a menționar deputatul, adăugînd că vîrsta medie a profesorilor din țara noastră este de 57 de ani.

”Universitățile din țară simt cu desăvîrșire lipsa tinerilor pentru a-i pregăti în calitate de cadre didactice. Statul nostru nu oferă motivare pentru tinerii specialiști, pentru a-i atrage să muncească în sistemul de învățămînt. Este problema acelor politicieni care făc parte din majoritatea parlamentară din ultimii nouă ani. De aceea vă îndemn pe toți să discutăm ce se poate de făcut pentru a salva sistemul de învățămînt din această situație tragică”, a spus el.

În pofida argumentelor aduse, majoritatea parlamentară nu a susținut inițiativa.

Sursa: socialistii.md