Basescu pledeaza pentru legalizarea prostitutiei, ca alternativa la piata neagra din domeniu, criticind politicienii ca „nu si-au asumat sa treaca peste BOR”

Fostul Președinte român Traian Băsescu a pledat Joi seara, la B1TV, pentru legalizarea prostituției în România ca metodă de a preveni cazurile de răpiri, viol și trafic de carne vie, pe fondul emoției publice degajate de dispariția adolescentelor din județul Olt, potrivit Știri pe Surse.

„Traficarea tinerelor, în mod deosebit din mediul rural, este un fenomen. Este generalizată aproape şi trebuie acţionat. Eu aş spune, o să se supere multă lume pe mine, sunt mulţi bărbaţi nefericiţi, care nu-şi găsesc o parteneră şi recurg la astfel de gesturi. Cred că a venit timpul să repunem în discuţie legalizarea prostituţiei ca soluţie de diminuare a traficului ilegal de carne vie. Nu am nici o jenă să spun ce cred. (...) Germania are prostituţia legalizată, Olanda, Belgia la fel. (...) Cînd statul îşi asumă sistemul de organizare a prostituţiei şi controlul modului cum se desfăşoară, femeile astea sunt tratate cu respectul cuvenit unui om aflat la locul de muncă. Nu mai sunt pe mîna peştilor, sunt la mîna statului. Banii nu-i mai iau peştii seara. (...) Oamenii politici nu şi-au asumat să treacă peste Biserica Ortodoxă Română (BOR). BOR dacă va face o analiză alături de stat, legat de fenomen, România acum este unul din marii furnizori de carne vie în Europa şi trebuie să găsim un antidot. Militez pentru valorile creştine dar nu putem să nu ţinem cont de devieri”, a declarat Traian Băsescu Joi seară la televiziunea B1.