BASCANUL GAGAUZIEI, INDIGNATA DE DECLARATIILE NEPRIETENOASE ALE AUTORITATILOR MOLDOVENESTI LA ADRESA RUSIEI

Bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, este indignată de declarațiile președintelui Parlamentului și a prim-ministrului, prin care oficialilor moldoveni li s-a cerut să evite vizitele în Federația Rusă. Despre aceasta se comunică într-o declarație publicată de Serviciul de presă al bașcanului, preluată de gagauzinfo.md.

”Locuitorii Autonomiei Găgăuze văd în Rusia un partener strategic și doresc consolidarea relațiilor multilaterale cu poporul rus multinațional. 

În ultimii doi ani, conducerea Autonomiei Găgăuze a depus o muncă enormă pentru consolidarea relațiilor social-economice și umanitare cu regiunile Federației Ruse. În timpul vizitelor oficialilor care reprezintă Găgăuzia, aceștia întotdeauna au fost întîmpinați cu respect, atît la intrarea pe teritoriul Rusiei, cît și în timpul stabilirii contactelor de lucru. 

Datorită consolidării parteneriatului între Găgăuzia și regiunile din Rusia a fost deblocat exportul producției vinicole, fructelor și legumelor din autonomie, parțial au fost rezolvate problemele compatrioților noștri, care se afla permanent pe teritoriul Rusiei, au fost atrase mijloace de milioane, sub formă de ajutor umanitar”, a menționat Irina Vlah. De asemenea, șefa autonomiei a declarat că regretă declarațiile neprietenoase la adresa Rusiei și că, la rîndul său, Comitetul Executiv al UTAG va continua cooperarea cu regiunile Federației Ruse.