Barbatii cu chelie sunt considerati mai inteligenti, educati si onesti

De la Bruce Willis şi The Rock, bărbaţii cu chelie de la Hollywood au avut întotdeauna roluri dominante în filmele de acţiune. Deşi unii bărbaţii sunt îngrijoraţi de pierderea părului, chelia ar putea aduce o mulţime de beneficii, spun cercetătorii. Studiile au dovedit că, în cazul bărbaţilor cu chelie, aceştia prezintă o formă de dominanţă socială într-un mod inofensiv. De asemenea, oamenii cu chelie sunt consideraţi mai maturi din punct de vedere social, sunt mai educaţi şi oneşti în comparaţie cu bărbaţii cu păr.

De la vîrsta de 35 de ani, aproximativ 45% dintre bărbaţi observă o pierdere a podoabei capilare, aceasta crescînd în jurul vîrstei de 60 de ani, notează Daily Mail.  Pentru a analiza modul în care bărbaţii cu chelie sunt văzuţi în grupurile sociale, cercetătorii au cerut unor oameni să noteze patru tipuri de bărbaţi. Experţii au măsurat atracţia fizică, agresivitatea, calmitatea şi maturitatea socială. Rezultatele au prezentat faptul că bărbaţii cu păr au avut cel mai mic scor privind maturitatea socială, în timp ce bărbaţii cu chelie au obţinut cel mai mare scor. 

Notele pentru diplomaţie s-au îndreptat în aceiaşi direcţie, în timp ce notele pentru agresivitatea au fost cele mai mari în cazul bărbaţilor cu păr. Dr. Muscarella declară: ,,Toate aceste note relevă faptul că bărbaţii cu chelie evocă o formă de dominanţă socială inofensivă''. Într-un alt studiu neoficial al Dr. Muscarella, acesta afirmă că nu există nici o relaţie între chelia bărbaţilor şi numărul de partenere sexuale pe care aceştia îi au în timpul vieţii. 

Cercetătorii sugerează că bărbaţii care suferă de pierderea părului ar trebui să nu mai investească banii pentru inversarea procesului. Chelia ar putea avea şi efecte benefice asupra sănătăţii bărbaţilor. În cadrul unui studiu din 2010 a fost descoperit faptul că bărbaţii care devin chei de la o vîrstă fragedă sunt cu 45% mai puţin predispuşi la dezvoltarea cancerului de prostată.