AVEM NEVOIE DE PROTEINE DE TREI ORI PE ZI

Ar trebui să mîncăm proteine la toate cele trei mese principale, pentru a menține o musculatură sănătoasă și o bună mobilitate în timp. Această recomandare este esențială pentru persoanele în vîrstă, care trebuie să evite fracturile.

Persoanele în vîrstă de peste 60 de ani ar trebui să consume proteine la fiecare masă, pentru a evita declinul muscular asociate cu vîrsta, conform rezultatelor unui studiu publicat în revista American Journal of Nutrition. Într-adevăr, slăbiciunea musculară și pierderea mobilității pot contribui la pierderea independenței și la căderi.

Cercetătorii de la Universitatea McGill, Canada, au urmărit 914 femei și 827 bărbați, pentru a înțelege efectul unei diete bogate în proteine asupra sănătăţii musculare a seniorilor.

Timp de 3 ani, puterea participanților a fost măsurată prin teste care au evaluat rezistența membrelor inferioare și superioare și mobilitatea acestora.

Cercetătorii au descoperit pentru prima dată că majoritatea seniorilor consumă proteine numai la cină. Cu toate acestea, pe măsură ce participanții au îmbătrînit, puterea lor fizică s-a redus. Dar, cei care au adăugat proteine în alimentaţie, au arătat o formă fizică mai bună și un tonus muscular bun.

Nutriţioniştii recomandă 1,2 grame de proteine per kilogram de greutate. O doză prea mică, consideră oamenii de știință, care recomandă cinci pînă la șapte porții de proteine, adică între 150 și 200 de grame de proteine pentru cei peste 50 de ani.

Consumul de proteine la toate cele trei mese promovează sinteza proteică şi, în cele din urmă, un aminoacid esenţial, cunoscut pentru reînnoirea proteinelor, leucina. „Va fi interesant să urmărim studiile viitoare cu privire la sursele de proteine şi compoziția de aminoacizi, înainte de a merge mai departe cu observaţiile noastre”, concluzionează dr. Farsijani, de la Divizia de Medicină Geriatrică de la Universitatea McGill, Canada.

Sursa: topsante.com