AUTORITĂŢILE LOCALE SUBSCRIU APELULUI PLDM

Autorităţile locale continuă să ia act de apelul Partidului Liberal Democrat din Moldova, lansat de preşedintele PLDM, Vlad Filat, în care se solicită aprobarea unor declaraţii publice de condamnare a acţiunilor de dezbinare a societăţii şi de susţinere a statului european Republica Moldova.

Şi astăzi, pe adresa PLDM au parvenit zeci de declaraţii semnate de aleşii locali din raioanele Drochia, Cimişlia, Orhei, Căuşeni şi Sîngerei.

Consilierii din Petreni, Moara de Piatră, Popeştii de Sus, Antoneuca, Ţarigrad, Sofia şi Chetrosu din raionul Drochia au menţionat în declaraţiile semnate că Republica Moldova este un stat suveran, independent, unitar şi indivizibil şi au condamnat cu vehemenţă acţiunile de destabilizare a situaţiei şi blocare a căii europene de dezvoltare a Republicii Moldova.

La fel, reprezentanţii autorităţilor locale din satele Cenac, Javgur, Porumbrei din raionul Cimişlia; consilierii din satul Bursuceni, raionul Sîngerei; aleşii locali din satele Ursoaia, Opaci, Sălcuţa şi consilierii raionali din Căuşeni, dar şi cei din raionul Orhei au subscris apelului PLDM şi au dezaprobat acţiunile ce propagă separatismul şi aţîţă vrajba în societate.

Şi reprezentanţii autorităţilor locale din suburbiile municipiului Chişinău: Ghidighici, Grătieşti, Codru şi Ciorescu au semnat declaraţii în care şi-au exprimat dezacordul cu orice manifestări separatiste şi s-au pronunţat pentru apropierea de UE.

Menţionăm că declaraţiile parvenite pe adresa PLDM sînt semnate de reprezentanţii diferitelor formaţiuni politice din administraţia publică de nivelul unu şi doi.

Serviciul de presă
al Partidului Liberal Democrat din Moldova