AUTORITATILE MUNICIPALE ISI PROPUN SA CUMPERE IN ACEST AN 100 DE AUTOBUZE NOI

Un pachet de documente în vederea achiziționării, în acest an, a unui lot de 100 de autobuze a fost prezentat astăzi de Primărie consilierilor municipali.

Potrivit primarului Ion Ceban, lotul ar urma să fie achiziționat de la o uzină producătoare de autobuze din Belarus. Acestea au motor de fabricație germană, cutie de viteze automată, podea joasă, dotări moderne și sînt cele mai competitive pe piața internațională ca și preț. O unitare ar ajunge la circa 120 de mii de euro. Ion Ceban a mai spus că, dacă autobuzele vor fi asamblate la Chișinău, prețul va fi cu 7-10% mai mic, la care se va adăuga scutirea de TVA.

Primarul a solicitat aleșilor locali să examineze pachetul de documente și să vină cu propuneri. După obținerea acordului din partea CMC și desfășurarea tuturor procedurilor privind achiziția, primele autobuze ar putea să ajungă în țară în luna iunie anul curent.

În prezent, Parcul Urban de Autobuze dispune de 143 de unități de transport, cu o vechime medie de circa 14 ani. Au fost luate în calcul și cele 30 de unități noi, achiziționate în anul 2019.

Sursa: IPN