AUSTRIA VA SPRIJINI NOUL GUVERN, ÎN EFORTURILE SALE DE MODERNIZARE A STATULUI

Prim-ministrul Iurie Leancă a avut, pe 5 iunie, o întrevedere cu Ambasadorul Republicii Austria în Republica Moldova, Michael Schwarzinger, a informat Biroul comunicare şi relaţii cu presa al Guvernului. La eveniment a participat şi ministrul Sănătăţii, Andrei Usatîi.

Prim-ministrul a remarcat faptul că relaţiile moldo-austriace au evoluat pozitiv în ultimii ani. „Austria rămîne un partener fidel al Republicii Moldova. Întrevederea de astăzi vine să consolideze această colaborare. Este important să continuăm proiectele iniţiate pentru a da exemple pozitive”, a spus Iurie Leancă. Prim-ministrul a exprimat gratitudine părţii austriece pentru disponibilitatea de a susţine Republica Moldova în implementarea reformelor de importanţă majoră pentru economia naţională, precum şi pentru implicarea activă în dezvoltarea proiectelor în sectoare prioritare pentru ţara noastră cum sînt cele ale sănătăţii, educaţiei, transportului. Premierul s-a referit şi la noul program de guvernare al Republicii Moldova, care este axat pe promovarea reformelor şi alinierea ţării noastre la standardele europene.

Ambasadorul austriac i-a mulţumit Prim-ministrului pentru deschidere şi a menţionat că Austria va sprijini noul Guvern învestit la Chişinău, în eforturile sale de modernizare a statului. Oficialul a confirmat că Guvernul austriac este dispus să iniţieze noi proiecte de colaborare în R. Moldova pentru susţinerea sectoarelor: sănătate publică, servicii financiare, logistică, transport, protecţia mediului etc. Decizia vine după implementarea cu succes a proiectului comun de modernizare a serviciilor medicale prestate de Spitalul Clinic Republican din Chişinău.