Austria şi-a deschis ambasadă la Chişinău

Austria şi-a inaugurat, pe 18 martie, o misiune diplomatică la Chişinău, care va fi condusă de ambasadorul de la Bucureşti, Michael Schwarzinger.

În cadrul deschiderii oficiale, ministrul în exerciţiu al Afacerilor Externe şi Integrări Europene, Iurie Leancă, a subliniat că relaţiile au fost excelente între cele două ţări după stabilirea lor cu 21 de ani în urmă. „Chiar şi fără o misiune diplomatică la Chişinău, prezenţa Austriei a fost remarcabilă în toate domeniile: începînd cu sprijinul diverselor organizaţii neguvernamentale şi pînă la desfăşurarea proiectelor sociale de către diferite companii austriece”, a spus vicepremierul.

Prezent la ceremonia de inaugurare, secretarul de stat în cadrul ministerului de Externe de la Viena, Reinhold Lopatka, a menţionat că deschiderea unei misiuni diplomatice la Chişinău are loc într-o perioadă în care Austria închide ambasade şi consulate în întreaga lume, din cauza austerităţii bugetare. Oficialul a reconfirmat susţinerea ţării sale pentru parcursul european al Republicii Moldova.

Ambasadorul austriac în Moldova, cu sediul la Bucureşti, Michael Schwarzinger, a spus că îşi va concentra activitatea pe consolidarea legăturilor comerciale între companiile din cele două ţări. El a accentuat că un alt aspect important va fi susţinerea organizaţiilor neguvernamentale şi a proiectelor sociale. „Vom face tot ce ne stă în puteri pentru a accelera mersul dumneavoastră spre Uniunea Europeană”, a declarat ambasadorul austriac.

Moldpres