AUSTRALIA ANUNTA SUSPENDAREA LOVITURILOR AERIENE IN SIRIA IN URMA AVERTISMENTULUI RUSIEI

Australia a anunțat marți că își suspendă loviturile aeriene în Siria în urma doborîrii de către armata americană a unui avion militar sirian, duminică, și a avertismentului ulterior al Rusiei împotriva oricărui survol al zonelor din Siria în care operează forțele sale aeriene, transmite Reuters.

''Ca măsură de precauție, operațiunile aeriene ale Forțelor de Apărare Australiene (ADF) în Siria au încetat temporar'', a informat Ministerul Apărării de la Canberra, într-un comunicat.

Rusia a anunțat luni că va trata orice aparate de zbor ale coaliției internaționale conduse de SUA care vor survola teritoriul la vest de Eufrat, în Siria, drept ținte potențiale și îl vor monitoriza cu sistemele de rachete și avioane militare, evitînd însă vorbească despre doborîrea lor.

Rusia a precizat că decizia survine în replică la doborîrea de către forțele americane a unui avion de vînătoare sirian duminică, un incident despre care Damascul afirmă că este primul de acest fel de la începutul conflictului sirian, în 2011.

Sursa: Agerpres