Au trecut doi ani de cind cetatenii Republicii Moldova si-au recistigat dreptul de a vota Presedintele in mod direct

La trecerea a doi ani de cînd a fost ales Preşedinte al Republicii Moldova, Igor Dodon transmite, de pe Blogul său, următorul mesaj:

„Sunt onorat că susținerea lor (cetăţenii; n. red.) mi-a fost acordată mie și vă asigur că în fiecare zi din acești doi ani am gîndit și am acționat astfel încît să fac viața oamenilor mai decentă, să-i fac să privească mai cu încredere la viitorul țării noastre. În toată această perioadă, am avut sute de întîlniri cu cetățenii în raioanele și satele Moldovei, în orele de audiență la Președinție, în timpul întâlnirilor cu diaspora. Am răspuns la numeroase solicitări concrete, de ordin social și economic și sunt împăcat sufletește deoarece o bună parte din acele solicitări au putut fi soluționate.

În politica externă, am optat pentru echilibru în relațiile Moldovei cu Estul și cu Vestul, fiindcă suntem o țară care trebuie să prietenească, nu să se certe cu țările din vecinătatea apropiată sau îndepărtată. Am restabilit prietenia cu Rusia, fără a pierde bunele relații cu țările occidentale.

În politica internă, am pledat pentru patriotism, pentru promovarea statalității, pentru păstrarea valorilor creștine și m-am exprimat ferm împotriva acțiunilor abuzive ale guvernării democrate, cu care am avut mai multe confruntări, dar sper că, după alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, voi obține și o susținere parlamentară largă, socialistă, care să-mi permită să înfăptuiesc multe alte lucruri bune pentru țară și cetățeni.

În toți acești ani, am demonstrat că Moldova are viitor și acest lucru este cel mai important.”