AU FOST DESEMNAŢI CÎŞTIGĂTORII MEMORIALULUI ”GRIGORE GRINBERG”

Cîştigătorii primei ediţii a memorialului ”Grigore Grinberg” la tenis de masă au fost desemnaţi la sala specializată a Universităţii de Stat din Moldova.

Învingători au devenit: Natalina Brînză (Bălţi), Daniil Belibov (Chişinău), ambii la categoria de vîrstă juniori; Ecaterina Jibric, Vlad Ursu, ambii din Chişinău, categoria de vîrstă pînă la 39 de ani; Alexandru Fomin (Tiraspol), categoria de vîrstă pînă la 49 de ani; Vladimir Semipeadnîi (Chişinău, 59 de ani); Dumitru Gladcovschi (Tiraspol, plus 60 de ani).

Una dintre surprizele competiţiei a fost victoria (3-1) a cadetului Vlad Ursu în meciul disputat cu Veniamin Dubrovin (Bălţi), maestru al sportului, membru al lotului naţional de seniori. ”Am jucat slab”, astfel a comentat eşecul său bălţeanul. O altă înfrîngere a fost cea a lui Vladimir Semipeadnîi, care a pierdut cu scorul (2-3) în meciul cu Alexandru Fomin în finala categoriei de pînă la 49 de ani. Asta după ce a condus cu 2-0. ”M-am relaxat prematur”, a spus veteranul chişinăuian, alias preşedinte al Federaţiei naţionale de profil, care a concurat în două categorii de vîrstă.

”Nu trebuie să-i uităm pe cei care au contribuit mult la dezvoltarea acestei discipline sportive în ţară. Grigore Grinberg a fost un sportiv polivalent. A jucat foarte bine fotbal, tenis, volei, dar cel mai bine – tenis de masă. La acest gen de sport el n-a avut egali mulţi ani în republică. Ca antrenor a pregătit peste 20 de maeştri ai sportului, inclusiv şi pe mine. Acest turneu va deveni tradiţional”, a mai declarat oficialul.

Grigore Grinberg a devenit campion al Uniunii Sovietice în 1957 la individual, dublu mixt (1958), dublu masculin (1960). În perioada 1954-1964 a fost membru al selecţionatei URSS. A obţinut de 20 de ori titlul de cîştigător al Asociaţiei unionale Lokomotiv. Are în palmares şi 34 de titluri de campion naţional. În 1992 a devenit campion al Comunităţii Statelor Independente printre veterani. A decedat anul trecut la vîrsta de 84 de ani.

Sursa: Moldpres