ATLETUL ION LUCHIANOV VA EVOLUA ÎN FINALĂ LA CAMPIONATUL MONDIAL

Moldoveanul Ion Luchianov s-a calificat în finala probei de alergări pe distanţa de 3000 metri cu obstacole din cadrul Campionatului Mondial de atletism, care se desfăşoară la Moscova, Rusia. Luni, 12 August, Luchianov s-a clasat pe locul 5 în prima grupă de calificare cu timpul de 8 minute 19 secunde şi 64 sutimi. Acest rezultat, cel mai bun din actualul sezon, i-a permis să acceadă în finală alături de alţi 14 sportivi. Cursa decisivă este programată pentru Joi, 15 august.

Este pentru a doua oară consecutiv cînd Ion Luchianov se califică în finala unui campionat mondial la proba de alergări pe distanţa de 3000 metri cu obstacole. La ediţia din 2011, atletul moldovean a ocupat locul 8. În aceeaşi disciplină sportivă, el a evoluat şi în finalele la ultimele două ediţii ale Jocurilor Olimpice din 2008 şi 2012, unde s-a situat pe poziţiile 12, respectiv, 10.

La Mondialul de atletism din Rusia, o altă reprezentantă a Moldovei, Olesea Cojuhari, a ratat prezenţa în finala probei de alergări pe distanţa 400 metri. Alţi doi sportivi moldoveni, maratoniştii Sergiu Ciobanu şi Roman Prodius vor concura pe 17 august.

(IPN)