ATENTAT CUMPLIT LA TORONTO, SOLDAT CU ZECI DE MORTI SI RANITI

Criminalul a intrat pe trotuar, în oameni, cu peste 100 de kilometru la oră. Potrivit autorităților, acesta este un it-ist ale cărui aplicații se găsesc pe Google Play.

O camionetă a intrat nebunește pe trotuar, ieșind cu peste 100 de kilometri la oră de pe carosabil și lovind mortal trecătorii, au declarat martorii îngroziți. Camioneta albă a parcurs o distanță mare pe trotuar, omorînd și rănind trecătorii care nu au izbutit să se ferească.

La un moment dat, șoferul ucigaș a revenit pe carosabil și a încercat să fugă de la locul crimei.

Atacul a avut loc în metropola canadiană Toronto, la ora locală 13.27, 20.27 - ora R. Moldova, iar locul ales a fost una dintre cele mai aglomerate zone din oraș, intersecția străzilor Yonge cu Finch.

​Poliția canadiană anunță bilanțul tragediei - 9 persoane au murit și alte 16 sînt rănite în urma izbirii de către duba albă a atentatorului.

Șeful poliţiei din Toronto, Peter Yuen, a anunțat presei că s-a reușit capturarea atentatorului, dar nu s-au dat date suplimentare. Din informațiile oferite, acesta ar fi un tînăr de 25 de ani, pe nume Alek Minassian.

​Conform datelor de pe LinkedIn, Minassian este student la Seneca College din Richmond Hill, Ontario, Canada. Lucrează în domeniul IT, fiind dezvoltator de aplicații.

Ca o sinistră ironie, atentatorul este chiar autorul unei foarte cunoscute aplicații menite să ușureze căutarea de locuri libere de parcare - "Toronto Green Parking Advisor", un free disponibil pe Google Play.

​Cu toate că datele indică foarte clar un atentat, poliția consideră că "în acest moment, este prematur să stabilim care a fost motivul incidentului". Dar, transmit agențiile de presă, potrivit martorilor, incidentul a fost un act deliberat, deci un atentat.

Tot în sensul atentatului terorist, este de remarcat, că parcursul criminal al dubei prin mulțimea de trecători îngroziți a fost de peste un kilometru şi jumătate. "Lovea tot ce întîlnea în cale", a declarat o martoră îngrozită.

Este de menționat că tragicul incident a avut loc în timp ce în metropola canadiană se desfășoară o reuniune importantă a Grupului ţărilor puternic industrializate, G7, la care s-au adoptat decizii în legătură cu situația internațională, inclusiv cu cea din Siria.

Premierul Canadei, Justin Trudeau, și-a exprimat compasiunea pentru victimele atentatului de la Toronto. "Va trebui să aflăm mai multe detalii, vom comunica informaţii suplimentare în orele următoare", a declarat premierul canadian.

Sursa: sputnik.md