ASTROLOGIA MEDICALA. CE PUNCTE VULNERABILE AU ZODIILE!

Fiecare zodie guvernează o anumită parte a corpului, conform astrologiei medicale. Iar influența ei poate determina diverse puncte vulnerabile și probleme medicale cu care te poți confrunta. Astrologia medicală ne poate oferi cîteva indicii importante despre cele mai importante probleme de sănătate și puncte vulnerabile pe care le poate avea zodia fiecăruia dintre noi.

 

Zodia Berbec. Puncte vulnerabile mai puțin cunoscute: rinichii

Conform astrologiei medicale, Berbecul guvernează capul și influențează această zonă nu doar din punct de vedere fizic, cît și psihic. Dincolo de migrene și dureri frecvente de cap și de dinți, nativii Berbeci pot fi supuși unor probleme psihice care afectează memoria. Mulți nativi Berbeci sînt dezordonați, au un program haotic și obositor, care le provoacă adesea un stres în plus. O altă zonă vulnerabilă a zodiei Berbec cuprinde rinichii și aparatul urinar, care este guvernat de Balanță, zodia lor opusă.

Zodia Taur. Probleme de sănătate ascunse

Taurul guvernează gîtul, laringele și sistemul respirator. Taurii sînt sensibili la virusurile și stafilococii care se înmulțesc adesea în sezonul rece și afectează laringele. Pentru unii dintre ei, care au o imunitate compromisă, afecțiunile tiroidei reprezintă de asemenea o problemă serioasă. Zodia opusă Taurului, Scorpionul, guvernează organele genitale și Taurii pot avea probleme de sănătate și din acest punct de vedere. Femeile Taur nu au probleme de fertilitate, dar pot avea probleme cu ovarele.

Zodia Gemeni. Dureri ascunse: coloana vertebrală

Constelația Gemenilor guvernează partea superioară a pieptului, umerii, brațele și plămînii. Pentru nativii cu o imunitate slabă, acestea reprezintă puncte vulnerabile și mulți dintre ei se plîng adesea de dureri în piept sau dificultăți de respirație. Și problemele medicale ale zodiei opuse, Săgetătorul, îi afectează pe Gemeni. Este vorba de sistemul nervos, iar Gemenii sedentari sau cu probleme de greutate ajung adesea să sufere de nevralgii, de dureri de articulații și de dureri de coloană.   

Zodia Rac. Puncte vulnerabile: dantura, gingiile

Stomacul, flora intestinală și digestia se află sub influența acestei zodii. Pentru Raci este foarte important să aibă o viață cît mai echilibrată și organizată, să nu amplifice stresul pentru că acesta îi va afecta nu doar psihic, cît și fizic, și anume digestia. Mulți Raci au probleme cu stomacul și cu fierea din cauza grijilor și oboselii. De la zodia lor opusă, Capricornul, Racii pot avea puncte sensibile precum dantura și genunchii. Dar o dietă sănătoasă și plină de legume îi va ajuta să mențină o digestie și o dantură sănătoasă.

Zodia Leu. Probleme ascunse cu inima

Constelația Leului protejează și influențează centrul organismului și anume inima și splina. De asemenea Leul guvernează toți mușchii spatelui. Nativii Lei care nu fac deloc sport și nu se îngrijesc de sănătatea lor, care se îngrașă și abuzează de țigări sau alcool ajung încă din tinerețe să aibă probleme cu inima. Este foarte important pentru Lei să se mențină în formă și să adopte mișcarea, fie că fac sport, fie că practică plimbările lungi sau dansul. Zodia lor opusă, Vărsătorul, pune și ea accentul pe mișcare pentru sănătate!

Zodia Fecioarei. Probleme ascunse cu odihna

Dintre toate zodiile, Fecioara este cea mai atentă cu sănătatea ei, cea mai ordonată, grijulie, ba chiar ipohondră, cînd știe că are anumite slăbiciuni. Iar toate aceste lucruri pornesc de la faptul că zodia Fecioarei este responsabilă de sistemul nervos care pune în mișcare întregul organism. Nu este de mirare că, în perioadele dificile, Fecioarele nu au probleme doar cu odihna și liniștea, ci și cu digestia. În cazurile grave, unele ajung să sufere de ulcer. De la zodia opusă, Pești, ele capătă alte puncte vulnerabile și anume gleznele și gambele. (va urma)