ASTAZI ESTE ULTIMA ZI IN CARE POT FI FACUTE PUBLICE SONDAJELE ELECTORALE

Astăzi, 14 octombrie, este ultima zi în care pot fi făcute publice sondajele de opinie cu tematică electorală. Într-un comunicat al Comisiei Electorale Centrale se arată că, potrivit legii, rezultatele acestor sondaje pot fi date publicității cel tîrziu cu 5 zile înainte de ziua alegerilor.

„În perioada electorală, orice sondaje de opinie privind preferințele politice ale alegătorilor pot fi efectuate numai cu condiția înștiințării prealabile a Comisiei Electorale Centrale”, se arată în comunicat.

Sursa citată menționează că în ziua alegerilor, pînă la închiderea secțiilor de votare, se interzice a da publicității în mass-media materiale, inclusiv interviuri cu alegătorii, despre numărul de voturi întrunite de concurenții electorali pe parcursul zilei și despre șansele acestora, inclusiv rezultatele exit-poll-urilor.

„Toate înștiințările despre desfășurarea sondajelor de opinie pot fi consultate pe pagina-web oficială a Comisiei, la rubricile „Alegeri locale generale 2019” și „Alegeri parlamentare noi 2019”, scrie comunicatul CE.

Comunitatea WatcDog.MD si CBS AXA desfășoară astăzi conferința de presă cu ocazia prezentării rezultatelor sondajului de opinie "Omnibus pre-electoral 3: Chișinău 2019". Conferința are loc cu începere de la ora 11.00, în sala de conferințe a Agenției de presă IPN.

Pe 20 octombrie 2019, în Republica Moldova vor avea loc alegeri locale generale și alegeri parlamentare noi în unele circumscripții electorale uninominale (nr.17, 33, 48 și 50).

Sursa: IPN