ASM VA OFERI 2 MII DE EURO PENTRU PARTICIPAREA SAVANTILOR LA EVENIMENTE EUROPENE

Academia de Ştiinţe a Moldovei va oferi savanţilor moldoveni pînă la 2 mii de euro pentru participare la evenimente europene de anvergură. Iniţiativa are drept scop să mărească vizibilitatea la nivel european a instituţiilor locale.

Granturile vor susţine participarea experţilor la evenimente de networking, organizate de Comisia Europeană, de brokeraj, precum şi la evenimente internaţionale, organizate de alte reţele europene (de exemplu “Enterprise Europe Network”). Grantul va acoperi, prin rambursare, cheltuielile de transport tur-retur, cazare şi diurnă.

La concurs sînt invitaţi să participe savanţii din cadrul universităţilor, instituţiilor de cercetare, companiilor ce desfăşoară activităţi de cercetare şi dezvoltare. Vor fi eligibili candidaţii care vorbesc fluent engleza, deţin o diplomă de studii postuniversitare şi/sau cel puţin trei ani de experienţă în cercetare.

În cadrul selecţiei, prioritate li se vor acorda femeilor şi tinerilor, precum şi savanţilor, care efectuează cercetări în domeniile sănătate, mediu, energie. Aplicaţiile se vor transmite pînă la data de 31 ianuarie 2015, la adresa de e-mail: diana.grozav@h2020.md.

Sursa: Moldpres