Asemanari criminale intre Maia Sandu si fosta Presedinta a Croatiei

Vrea ”Părinte 1 și Părinte 2” în loc de ”mamă și tată”

De cîțiva ani, circulă, prin internet, o legendă despre Kolinda Grabar-Kitarović, fostă Președintă a Croației (2015-2020), prin care i se atribuie o aură de corectitudine întruchipată față de popor, de politician integru, de model uman universal demn de urmat de către toți Președinții de Țară. De cînd Maia Sandu a fost ”proiectată” ca să devină, cu orice preț, Președintele Republicii Moldova, susținătorii ei au invadat spațiul virtual cu așa-zisele ”postulate” despre Kolinda Grabar-Kitarović. Prin aceste demersuri, ei vor să facă un transfer de imagine a Kolindei către Maia Sandu. Mai rău de-atît nu se putea și iată de ce!

În 2018, Dan Alexe, scriitor, lingvist, cineast, jurnalist şi traducător român stabilit în Belgia, a făcut cîteva precizări despre Kolinda Grabar-Kitarović sub titlul ”Prostimea preia gogoși enorme”.

Dan Alexe: ”Văd că circulă tot felul de minciuni, pentru intoxicare, despre (din nou) această (…) Kolinda Grabar-Kitarović. Cică:

- Și-a redus propriul salariu și ale miniștrilor la jumătate.

- Costurile și salariile ambasadorilor și consulilor au fost coborîte la 60%.

- A mărit salariul minim în sectorul privat.

- A eliminat pensiile speciale pentru senatori și deputați.

- Vorbește fluent 7 limbi, dar NU SE CREDE SUPERIOARĂ NIMĂNUI!!!

Prostimea care preia seria asta de gogoși enorme, chiar după atîtea păcăleli pe net, nu își pune o secundă întrebarea dacă e posibil, într-o țară din UE, ca Președintele să mărească salarii în sectorul privat și să taie pensiile legislatorilor. Nu, evident că nu e posibil, iar lista aia de realizări dictatoriale e o listă de minciuni pe care nu le verifică nimeni. Femeia n-a făcut nimic din toate alea și nu are căderea legală să se bage în salarii și pensii. În Croația, omul cel mai puternic în stat e prim-ministrul, șeful Guvernului, nu Președintele. În schimb, se pot verifica limbile vorbite. Nu sunt șapte, ci trei. CV-ul oficial al Kolindei spune că știe trei limbi, nu șapte sau zece. Trei: engleză, spaniolă și portugheză. Nu scrie nicăieri șapte.”

Ulterior, Alexe a revenit cu o nouă postare despre Președinta Croației!

Dan Alexe: ”Încă ceva despre Croația atît de mult admirată de noi! Ca o paranteză, pentru că tot vin unii care-mi sugerează să merg în Croația să văd cum e acolo: am trăit în Croația, vorbesc limba și am lucrat pentru cel mai mare ziar al lor, Jutarnji List, pentru care am intervievat, de-a lungul anilor, toți politicienii, inclusiv pe Kolinda cea Președinte, așa că gura!

Țara e minunată, coasta Adriatică e mirifică, Kolinda țopăitoarea laudă criminalii de război ustași, partidul HDZ din care iese ea este moștenitorul acelor ustași pro-naziști din Al Doilea Război Mondial. Fostul premier și șef al partidului Ivo Sanader, creatorul Kolindei, a fost condamnat la 10 ani închisoare pentru corupție, iar partidul însuși, cel al Președintei Kolinda, a fost (caz unic în istorie !), în Decembrie 2011, pe cînd se afla la putere, în ajun de alegeri, inculpat de DNA-ul lor ca asociație criminală. Croația nu și-a făcut niciodată mea culpa.

Croația e singura țară din lume în care un criminal de război (din războiul anilor 1990), fost șef militar torționar, Branimir Glavaš, a fost condamnat la zece ani pentru crime de război împotriva sîrbilor chiar în Croația, dar a intrat în același timp în Parlament. Ce crime de război? Păi, de pildă, pe cînd era comandant militar în Osijek, aproape de granița cu Serbia, Glavaš îi forța pe sîrbii pe care nu-i omora să bea lichid de frînă.

Cînd mai admirați Croația, merită amintit că procesul „frînarului” Branimir Glavaš a durat foarte mult pentru că, în alegerile din 2007, el a profitat de niște găuri în sistemul electoral, așa că a candidat din închisoare, a cîștigat un loc și a intrat în Parlament, căpătînd imunitate. Îi forța pe sîrbi să bea lichid de frînă, da, iar pentru asta a fost ales în Parlament pe cînd era în închisoare. Zic toate astea nu ca să neg frumusețea peisajelor croate, ci ca să spun că e bine să nu admirăm prostește o țară coruptă în care unii din politicieni chiar au ucis cu mîinile lor. Pînă la urmă, Croația rămîne singura țară din UE care a primit criminali de război în Parlament, al cărei fost premier Ivo Sanader e condamnat la zece ani închisoare și al cărei partid de guvernămînt (din care face parte Kolinda, fosta amantă a lui Sanader) a fost inculpat ca asociație criminală.

Ca și Kolinda Grabar-Kitarović, Sandu vrea să ajungă Președinte cu ajutorul criminalilor!

Ca să vedeți cîte asemănări criminale există între Kolinda Grabar-Kitarović, căreia i-ați văzut deja adevărata ”personalitate”, și Maia Sandu! Pe Maia Sandu a adus-o în politică Vlad Filat. A fost ministru al Educației într-un Guvern controlat de Plahotniuc. A închis nenumărate școli, circa 180, după cum scrie presa, ca preț al obținerii unor împrumuturi externe pe care nu a fost capabilă să le negocieze în favoarea Învățămîntului național. A contribuit, în Guvernul condus de ea, la distrugerea a numeroase spitale și puncte medicale, ”optimizări” tot pentru obținerea unor împrumuturi externe , dar care n-au fost negociate în interesul național. Acum, pe timp de pandemie, înțelegem mai bine ce-i cu aceste ”optimizări” voluntare ale Maiei Sandu!

A votat, ca membru al Guvernului controlat de Plahotniuc, pentru concesionarea ilegală a aeroportului și pentru ca furtul miliardului să fie recuperat din buzunarele moldovenilor. Deși nu mai recunoaște, a fost membră a PLDM, adeziune exprimată de ea de la tribuna publică în fața a mii de oameni, dar a părăsit partidul ”după ce i s-au oferit surse bănești” ca să fondeze PAS. De unde bani? De la Șor și Plahotniuc! După ce a declarat răspicat, la postul TVR Moldova, că Plahotniuc și Usatîi ”hotărau pe cine trebuie să ucidă și pe cine să lase în viață”, s-a umilit cerșindu-i ajutorul lui Usatîi în turul doi al alegerilor prezidențiale, beneficiind totodată și de sprijinul logistic din umbră al lui Plahotniuc. Ca și Kolinda Grabar-Kitarović, Sandu vrea să ajungă Președinte cu ajutorul criminalilor!

A avut șansa ca să se reabiliteze politic în fața moldovenilor atunci cînd i s-a oferit conducerea Guvernului. Din lașitate, și-a provocat deliberat cădere propriului Guvern. Știind că nu poate face față funcției, pentru ca lumea să nu-i vadă incompetența, a preferat renunțarea la guvernare spre a-i minți pe moldoveni, să-i facă să creadă că ar fi bună de Președinte. Dacă rămînea premier, moldovenii se lămureau rapid cu cine au de-a face!

Maia Sandu a participat la manifestații publice ale homosexualilor și lesbienelor. Este pentru legalizare căsătoriilor între persoane de același sex și înfierea de copii de către astfel de cupluri. Fiind adeptă Corectitudinii Politice occidentale, va mai promova legalizarea apelativelor de ”Părinte 1” și ”Părinte 2”, în locul celor de ”mamă” și ”tată” pentru ”a nu discrimina cuplurile de homosexuali, lesbiene și transgenderi”.

Tot în acest context și tot după model occidental, va cere interzicerea prin lege a adresărilor publice prin ”doamnă și domnule”, denunțarea sărbătoririi Crăciunului deoarece ”este discriminatorie”, admiterea că Dumnezeu este transgender, dar și că Iisus a fost transgender și homosexual. La fel și în cazul Fecioarei Maria! Biserica strămoșească a moldovenilor, tradițiile creștine, instituția familiei tradiționale și Țara sunt într-un real mare pericol, nu credeți?

Alo, aici nu discriminăm minoritățile sexuale, ci ne reclamăm, și noi, drepturile fundamentale ale majorității populației!!! (M. Conțiu)