Asediul permanent

Îl va doborî oare Igor Dodon pe Dorin Chirtoacă? 

Luni, 11 martie, preşedintele socialiştilor din Moldova, Igor Dodon, tot el şi preşedintele grupului de iniţiativă privind revocarea Primarului General al mun. Chişinău Dorin Chirtoacă, a depus actele de înregistrare a grupului de iniţiativă la Judecătoria sectorului Centru, mun. Chişinău.

Actele de înregistrare conţin semnăturile a 297 de chişinăuieni care s-au înscris pe listele grupului de iniţiativă privind revocarea Primarului General. De asemenea este prezentat procesul-verbal al  şedinţei de constituire a grupului de iniţiativă, care a avut loc pe 26 februarie curent, precum şi Hotărîrea Curţii de Conturi, privind raportul auditului bugetelor unităţilor administrativ – teritoriale şi gestionării patrimoniului public în mun. Chişinău, în perioada 2010-2011, care şi constituie temeiul rezonabil de revocare din funcţie a Primarului General al mun. Chişinău Dorin Chirtoacă.

Amintim că pe data de 13 februarie curent Igor Dodon a anunţat că iniţiază procedura de demitere prin referendum a primarului de Chişinău Dorin Chirtoacă. Potrivt lui Dodon, numărul problemelor nerezolvate în Chişinău este atît de mare, nelegiuirile de la Primărie sunt atît de grave, incompetenţa lui Chirtoacă este atît de evidentă, încît organizarea unui referendum de demitere este nu doar o necesitate, ci şi o salvare pentru Chişinău.