ASA TREBUIE DE GUVERNAT TARA PE TIMP DE CRIZA PANDEMICA, DOMNULE MUREŞAN?

Imagine din biroul premierului, în stare de alertă: Ludovic Orban și miniștrii economiei, de externe și al transporturilor beau alcool și fumează

O fotografie în care mai mulți membri ai cabinetului Orban se relaxează, în biroului acestuia, a devenit virală pe Facebook. În imagine, demnitarii beau diverse băuturi alcoolice și fumează, iar măștile de protecție sînt lăsate deoparte, pe masă. Potrivit unor surse politice, fotografia ar fi fost realizată cu ocazia zilei de naștere a lui Ludovic Orban, în data de 25 mai.

Ludovic Orban a explicat pentru Libertatea că fotografia a fost realizată în biroul său, luni, de ziua lui. În încăpere mai sînt și „alți trei colegi care nu apar în poză”.

Întrebat de poză de un jurnalist Mediafax, Ludovic Orban a spus că „nu știe despre ce e vorba”.

„Acuma m-am dat jos din avion, am fost plecat la Mureş şi la Maramureş, habar n-am. Ştiu eu în ce poză apar? Şi ce să fac? Asta e. Dacă e o poză, e o poză. Asta e”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Libertatea a încercat să ia legătura cu membrii Guvernului care apar în fotografie, însă fără rezultat pînă în acest moment.

În imagine apar ministrul transporturilor, Lucian Bode, vicepremierul Raluca Turcan, premierul Ludovic Orban, ministrul economiei, Virgil Popescu, și ministrul de externe, Bogdan Aurescu.

Premierul fumează și are în față un pahar de bere, în timp ce ministrul economiei are un pahar cu o băutură alcoolică. În fața ministrului transporturilor, Lucian Bode, sînt două pahare cu șampanie, iar ministrul de externe, Bogdan Aurescu, care are mănuși, ține în mînă un trabuc.

Pe masă sînt mai multe sticle de băuturi alcoolice, precum și farfurii cu mîncare. Totodată, pe un dulap din spate se vede o altă sticlă cu alcool.

„Poza este făcută în biroul premierului Ludovic Orban, la etajul 1, în Victoriei, în cabinetul Ion Antonescu. În același birou au stat Boc, Năstase și Tăriceanu. Premierii care nu au stat acolo sînt Cioloș, Ponta, Grindeanu și Dăncilă. În mod normal, la masa aceea stă Ludovic Orban”, au declarat surse guvernamentale.

Potrivit unor surse din PNL, fotografia a fost făcută acum patru zile, de ziua lui Ludovic Orban.

În imagine sînt încălcate mai multe reguli, nu doar cele din starea de alertă, în care trebuie respectată distanța socială, iar masca de protecție în spații închise este obligatorie. În plus, aceștia fumează în spații închise.

Imaginea inițială pare să fi fost postată de Rodica Nassar, un politician român care a avut mai multe mandate de deputat din partea PSD.

Ulterior, imaginea a fost distribuită și de fostul ministru de finanțe și fostul vicepreședinte PSD, Eugen Teodorovici, care îi cere demisia premierului Orban.

Sursa: libertatea.ro