ARTIFICIILE IN NOAPTEA DE REVELION 2016 IN EUROPA

În majoritatea oraşelor în noaptea de Revelion sînt organizate focuri de artificii, dar unele dintre acestea sînt de-a dreptul spectaculoase şi merită să călătoreşti cîteva sute de kilometri pentru a le vedea.

Cînd vine vorba de focurile de artificii este important şi locul în care stai atunci cînd le urmăreşti, de aceea, prezentăm un top 9 al celor mai bune locuri în care te poţi afla în noaptea de Revelion 2015 pentru a urmări spectacolul de pe cer.

Madeira - De la bordul unui vas de croazieră

Cei care ajung în Madeira în noaptea dintre ani ar trebui să ajungă la bordul unuia dintre vasele de croazieră sau a iahturilor acostate în portul Funchal. Focul de artificii este uriaş, în 2006 a întrat în Cartea Recordurilor ca cel mai mare foc de artificii din lume, şi va fi văzut foarte bine fără prea multă înghesuială.

Berlin - La Poarta Brandenburg

Persoanele pe care nu le deranjează agitaţia şi mulţimea în noaptea de Anul Nou şi vor un spectacol pe cinste pot merge la Berlin pentru a petrece Revelionul 2015. În acest caz este recomandat ca miezul nopţii să-i prindă în apropierea Porţii Brandenburg, unde sînt amenajate scene pentru spectacole pe o rază de doi kilometri. Focul de artificii care va începe la ora 00.00 se anunţă unul spectaculos.

Paris – Într-o ambarcaţiune pe Sena

În cel mai romantic oraş din lume, noaptea dintre ani poate fi şi ea un moment unic petrecut în doi, dar şi alături de prieteni. Pentru a avea cea mai bună vedere asupra focului de artifici, specialiştii recomandă închirierea unei ambarcaţiuni şi realizarea unei plimbări pe Sena. În acest fel pot fi văzute aproape toate artificiile din ”Oraşul Luminilor”

Londra - Într-un bar aflat la înălţime

Dacă alegeţi să petreceţi Revelionul 2015 în Londra şi vreţi să vedeţi artificiile în adevărata lor splendoare, trebuie să vă rezervaţi loc la una dintre petrecerile organizate în barurile din blocurile turn din oraş. Cu o vedere panoramică de 360 de grade, veţi fi siguri că nu rataţi nici artificiile de la Palatul Parlamentului şi nici cele de la London Eye.

Budapesta – Pe oricare dintre podurile de peste Dunăre

Anul Nou în Budapesta este întîmpinat cu un foc uriaş de artifici lansate de o parte şi de alta a Dunării. Cele mai bune poziţii pentru a urmării artificiile din capitala Ungariei sînt cele nouă poduri de peste Dunăre.

Praga – Cîmpia Letna

Praga este considerat unul dintre cele mai frumoase oraşe din lume, iar revelionul nu putea trece neobservat într-un oraş cu milioane de vizitatori anual. Cei care ajung de Anul Nou în ”Oraşul de aur” în noaptea dintre ani, ar trebui să meargă pe cîmpia Letna, acesta fiind locul din care poate fi observat cel mai bine jocul de artifcii.

Roma – Forumurile romane

Revelionul în Roma trebuie făcut obligatoriu în unul dintre forumurile imperiale din oraş. De aici pot fi admiratele spectaculoasele focuri de artifcii pregătite de autorităţi în tot oraşul.

Dubrovnik – Fortăreaţa Imperială

Cei care vor ajunge de Anul Nou în Dubrovnik, ar trebui să urce la Fortăreaţa Imperială, aflată pe dealul din spatele oraşului, pentru a se asigura că vor avea o vedere completă a spectacolului de pe cer.

Islanda – Pe plaja din Reykjavik

Un revelion petrecut în Islanda este un eveniment unic în sine. Pe lîngă focul de artifici se aprind şi focuri uriaşe de tabără. Popoarele din Atlanticul de Nord obişnuiesc ca în noaptea dintre ani să se adune pe plaje şi să dea foc unor bărci vechi din lemn. În timpul ceremonialului încep şi focurile de artificii din Reykjavik, unul dintre cele mai mari şi mai spectaculoase din lume.

Sursa: Mediafax