ARSITA NU SE DA DUSA. MOLDOVA SE VA USCA IN CONTINUARE DIN CAUZA CALDURII EXCESIVE

Meteorologii din Moldova au prelungit cu încă două zile codul galben de caniculă. Temperatura maximă a aerului se va menține la valori de 33-34 de grade Celsius.

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a prelungit astăzi, 16 august, codul galben de caniculă. Avertizarea meteorologică a fost prelungită cu încă două zile.

Potrivit meteorologilor, în zilele de 17 și 18 august, predominant în raioanele centrale și de sud, temperatura maximă a aerului se va menține la valori de 33-34 de grade Celsius.

Pe timp de caniculă există riscul de afectare a stării de sănătate a populaţiei, îndeosebi a celor din grupele de risc major: copiii, vîrstnicii, bolnavii cu afecţiuni cronice, în special cardiace şi respiratorii.

Căldura excesivă poate duce la veştejirea, uscarea, îngălbenirea frunzelor, fructelor coapte şi necoapte, întreruperea creşterii culturilor agricole.

Pe timp de caniculă se recomandă evitarea expunerii prelungite la soare între orele 11 – 18; purtarea pălăriilor de soare, hainelor lejere de culori deschise, confecționate din țesături naturale; consumul zilnic a circa 1,5 — 2 litri de lichide; evitarea excesului de cafea şi a consumului de băuturi alcoolice; reducerea intensităţii şi ritmului activităţilor fizice.

Sursa: sputnik.md