Armata americana isi cere scuze pentru o gluma de „prost gust” de Anul Nou

Comandamentul american al forţelor strategice s-a scuzat Luni pentru o glumă de „prost gust”, după ce a postat pe Twitter că „este gata” să lanseze ceva „mult mai mare” decît tradiţionalul glob de cristal din Times Square, care marchează trecerea în noul an, relatează AFP. Într-un mesaj postat pe Twitter, şters acum dar preluat de media americane, Stratcom, care face parte din Pentagon, a publicat o înregistrare video în care un avion lansează două bombe, însoţită de un mesaj. „Tradiţia din #TimesSquare pentru Anul Nou de a lansa marele glob… în caz de nevoie suntem gata să lansăm ceva mult, mult mai mare”, se menţionează în postare.

Comandamentul strategic american, al cărui slogan este „Pacea este meseria noastră”, a recurs apoi la o nouă postare pentru a-şi cere scuze. „Precedentul nostru tweet pentru noul an este de prost gust şi nu reflectă valorile noastre. Ne cerem scuze. Noi ne consacrăm securităţii Americii şi a aliaţilor săi”, a precizat Stratcom.

Citat de NBC News, un purtător de cuvînt al comandamentului american al forţelor strategice, care controlează în special arsenalul nuclear al SUA, a precizat că bombele prezentate în imaginile din înregistrarea postată pe Twitter nu erau nucleare.

În jur de un milion de persoane au fost Luni în cartierul Times Square din New York, unde este celebrată, din 1907, trecerea în noul an, simbolizat de o sferă gigantică care alunecă lent pe o tijă de 43 de metri.