ARMATA A FOST SCOASA DIN CAZARMI INCA DIN 21 IANUARIE

Salaru, ministrul MAN al lui Plahotniuc, va ordona represalii militare impotriva populatiei?

Autor: Mihai CONŢIU

Încă din ziua de 21 Ianuarie, pe străzile Chişinăului, au fost văzute autobuze înţesate cu militari, care se deplasau spre diferite flancuri mai îndepărtate ale protestatarilor. Această guvernare ilegală şi ticăloasă este în derivă, iar adevăratul comandat suprem, din umbră, al ţării, odiosul Vladimir Plahotniuc, nu va ezita să-i poruncească ordonanţei sale Anatol Şalaru, ministrul de formă al MAN, să treacă la represiuni împotriva civililor protestatari.

Plahotniuc îşi joacă acum ultima carte, iar forţele MAI i se par insuficiente ca să reprime masele de civili care protestează non-stop. Guvernul ilegal Filip este, cu adevărat, un Guvern al Marii Trădări Naţionale, iar miniştri care fac parte din el nu au înţeles nici pînă acum că va veni ceasul cînd vor da socoteală în calitate de complici ai mafiotului Plahotniuc. Şi ei, în frunte cu Plahotniuc, vor fi judecaţi pentru complicitate la uzurparea puterii în stat, pentru genocid împotriva propriului popor, dar şi pentru crime împotriva umanităţii.

La nivelul Puterii, Plahotniuc a ucis orice urmă de onoare militară, de demnitate şi responsabilitate în rîndul miniştrilor civili şi în cel al deputaţilor slugi. Sunt crime care nu se prescriu niciodată, iar timpurile care vin nu vor fi însoţite de uitare şi de iertare a unor criminali, care au participat la învestirea unui Guvern ilegal printr-o lovitură de stat.

Se ştie că cei de la comanda structurilor de forţă sunt controlaţi cu stricteţe de către cinicul Plahotniuc. Ca să-şi păstreze controlul total asupra Statului, oligarhul este capabil să-l oblige pe preşedintele Nicolae Timofti, marioneta sa şantajabilă, ca să decreteze stare excepţională în ţară. Numai astfel îşi va putea justifica intervenţia în forţă a MAI şi MAN.

Duminică, 24 Ianuarie, se anunţă proteste de amploare. Asta înseamnă că SIS, MAI, MAN şi forţele paramilitare personale ale lui Plahotniuc pot fi pregătite să înăbuşe chiar şi în sînge mişcările revendicative ale moldovenilor. Sub ce pretext? Pot introduce în rîndul manifestanţilor provocatori sub acoperire ca să le justifice intervenţia în forţă.

Faţă de aceste posibile scenarii criminale, şefii SIS, MAI şi MAN trebuie să fie conştienţi de faptul că întreaga comunitate internaţională monitorizează cu cea mai atentă obiectivitate tot ceea ce se întîmplă în RM. Fiind, totuşi, captivii oligarhului paranoic, aceştia pot da cele mai criminale ordine subalternilor lor.

În situaţii cu totul şi cu totul excepţionale, comandanţii operativi de plutoane, divizii etc. ar trebui să înţeleagă bine că există şi ordine care nu pot fi îndeplinite, dacă acestea sunt îndreptate împotriva populaţiei civile, a căror executare îi poate inculpa drept complici la săvîrşirea de crime împotriva umanităţii.

Faptul că în această cruciadă dusă împotriva întregului popor de către Plahotniuc poate implica şi MAN este extrem de grav! În fruntea acestui minister, după cum bine ştiţi, se află ciudatul „om bun pentru orice” Anatol Şalaru, ajuns aici după ce a fost „miruit” de Iuda Ghimpu. Asta înseamnă, nu-i aşa?, că este subordonatul direct al lui Plahotniuc.

Faţă de capacităţile lui de „manager militar”, mi-am mai exprimat nedumerirea. Este ştiut că aproape toţi cei ajunşi în funcţii înalte la Chişinău sunt nişte impostori. Ajung în ierarhii nu pentru că sunt cît de cît capabili, ci în virtutea relaţiei cu preşedintele partidului, a cotizaţiei neştiute pe care au strecurat-o în casieria partidului şi în buzunarul şefului şi tot aşa.

În cazul acestui Şalaru, este suficient să ne amintim că este absolvent de Medicină, că a fost colaborator științific la Institutul Moldovenesc de Cercetări Științifice în domeniul Igienei și Epidemiologiei din Chișinău, că a condus lirico-patriotic Cenaclul Mateevici, că a fost deputat, că a lucrat pentru „Ascom Grup” al lui Anatol Stati, că a fost ministru al Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, ca acum, după această bogată experienţă, să fie „strategul militar suprem” al RM. Mă mir că Timofti nu i-a oferit şi lui gradul de general! Sau poate că l-a făcut deja şi n-am observat!?

Aşadar, nu rămîne decît să vedem dacă „marele comandant de oşti” Şalaru va ordona Armatei ca să-i reprime pe toţi moldovenii care s-au săturat de Plahotniuc ca de gripa porcină sau cancerul la prostată ori sîn!

Miniştri care fac acum parte din Guvernul Marii Trădări Naţionale, condus formal de Pavel Filip, ar trebui înscrişi în cărţile de Istorie, ca generaţiile viitoare să nu uite cine au fost ticăloşii care şi-au vîndut ţara unui singur om, lui Plahotniuc! Viitorimea trebuie să ştie numele celor care i-au batjocorit pe strămoşii lor, moldovenii umiliţi astăzi de Plahotniuc prin intermediul slugilor sale, ca să înţeleagă mai bine suferinţele lor şi să nu mai permită o înfricoşătoare repetare a Istoriei, în timpurile viitoare!