ARESTATA PENTRU CA SI-A TRAFICAT AMICA IN ITALIA

O femeie a fost reținută, fiind bănuită de traficarea unei tinere din Republica Moldova în Italia. Aceasta și-a ademenit amica, de 20 de ani, spunîndu-i că i-a găsit un loc de muncă ca îngrijitoare de bătrîni pentru un salariu decent. Tînăra este dintr-un sat din raionul Cimișlia și a crescut într-o familie social-vulnerabilă.

Inspectoratul General al Poliției menționează că, la sosirea în Milano, fata a fost lăsată fără surse de existență și forțată să facă sex pentru bani. Victimei i-a fost impusă și o datorie pentru biletele de zbor în Italia.

După aproximativ jumătate de lună, la insistența victimei, aceasta a fost lăsată să revină în țară, unde a denunțat infracțiunea.

Învinuita, în vîrstă de 30 de ani, a fost reținută. Aceasta este originară din Chișinău și nu este pentru prima oară în vizorul poliției. În 2011 ea a fost condamnată pentru același tip de infracțiune. Pentru că avea la întreținere copii minori, cu vîrsta de pînă la opt ani, executarea pedepsei a fost amînată, iar ulterior, la solicitarea Biroului de Probațiune, învinuita a fost eliberată de ispășirea pedepsei. În 2017, autoritatea națională competentă a dispus plasarea copiilor condamnatei în Centrul de reabilitare socială, iar apoi în gimnaziu-internat. În 2019, Direcția protecția drepturilor copilului a inițiat procesul de decădere din drepturile părintești a învinuitei.

Potrivit legii penale, pentru trafic de ființe umane este prevăzută pedeapsa cu închisoare de la 7 la 15 ani.

Sursa: IPN