ARDELEANUL, MOLDOVEANUL SI MUNTEANUL NU-S FRATI BUNI CU MOLDOVEANUL DINTRE PRUT SI NISTRU

Recensămîntul redeşteptării… deştepţilor

Mă tot întreb: oare cînd va apare vreun mare şef al României care să le ceară socoteală politicienilor, securiştilor şi celor care au finanţat, începînd cu 1991, curentul unionist în Republica Moldova, Istoria Românilor şi limba română, fără să obţină un rezultat pozitiv, pe măsura sutelor de milioane de dolari investite/spălate în aceste proiecte eşuate?

Fac acest recurs la memorie în deplină cunoştinţă de cauză, raportîndu-mă însă şi la rezultatele contradictorii ale recensămîntului din R. Moldova făcut în 2014 şi date publicităţii abia acum. Sigur că foarte multe dintre datele acestui recensămînt trezesc semne de întrebare, însă cel mai greu de contestat este realitatea că „75 la sută din cetăţenii Republicii Moldovei se consideră moldoveni”, iar „numărul persoanelor care se consideră români este de 7%”. Este un eşec teribil pentru unionişti! Reţineţi faptul că acest recensămînt s-a desfăşurat în anul 2014, cînd avîntul proeuropean al RM era în toi, cînd nu se furase încă miliardul şi cînd moldovenii aveau „liber la românism” fără absolut nici un risc!

În condiţiile unei normalităţi a Statului de Drept, publicarea datelor acestui recensămînt cu o aşa de mare întîrziere ar trebui pusă sub semnul cercetării penale şi a subminării interesului naţional al ţării. Pe parcursul timpului, în mai multe articole, am argumentat că tergiversarea publicării rezultatului recensămîntului a ascuns fraude electorale, negocieri subversive spre a creşte „reprezentativitatea proromânească” de aici şi multe altele.

În acest context, este bine să semnalăm că la alegerile parlamentare din 2014 au fost înscrişi peste 2,8 milioane de alegători, iar datele rensămîntului ne spun că, în acelaşi an, populaţia totală a ţării era de 2,9 milioane de cetăţeni „cu drept de vot”, sugerîndu-ni-se că, în 2014, în RM nu existau copii sub vîrsta de 18 ani! Fără să intrăm în alte detalii, cunoscînd prea bine situaţia „din teren”, avem suficiente motive să credem că au existat „bătălii interne” serioase pentru a se obţine măcar 7% de moldoveni care se consideră a fi români. Eşecul propagandei unionismului proromânesc este relevat şi de rezultantul contradictoriu în care deşi 7% dintre moldoveni se consideră români, 23,2% dintre cei care locuiesc pe teritoriul RM au declarat că limba maternă vorbită este limba română, iar 75%, totuşi, se autoidentifică a fi moldoveni.

Dincolo de orice alte speculaţii mai mult sau mai puţin tendenţioase sau pe marginea investiţiilor financiare româneşti în favoarea unionismului proromânesc, rezultatul acestui recensămînt scoate în evidenţă anemia politică a unor falşi lideri moldoveni care defilează sub steagul „României Mari”, iar aici mă refer la Mihai Ghimpu, Dorin Chirtoacă, Vitalia Pavlicenco, Ana Guţu şi restul de grohăitori ce trăesc din finanţări străine şi, totodată, din salarii de demnitari ai Statului Moldovenesc.

Reţineţi că aceste modeste constatări aparţin unui român care se autodeclară „antiunionist” din elementarul motiv că îşi iubeşte ţara, România, aşa cum este ea acum, pe care nu o vrea destrămată din cauza unor bezmetici şi aventurieri de la Chişinău şi de prin alte orăşele moldoveneşti care şi-au făcut o profesie profitabilă din unionism!

Ardeleanul, moldoveanul şi munteanul din România nu-s fraţi buni cu moldoveanul dintre Prut şi Nistru, ci, eventual, verişori, prin alianţă! Istoria care mă desparte pe mine, român, de moldoveanul din RM este incontestabilă, a lăsat urme prea adînci, iar destinele noastre au fost proiectate în paralel. Chiar dacă trăiesc de două decenii în RM şi am şi cetăţenia acestei ţări, „acasă” pentru mine este tot România, nu RM, care-i o ţară gazdă primitoare, generoasă şi chinuită. Îi desfid pe absolut toţi românii care declară bombastic că se simt în RM ca acasă, ca în România! Îi desfid pe absolut toţi moldovenii unionişti care îşi schimonosesc identitatea atunci cînd spun că sînt români, că gîndesc româneşte şi aparţin limbii şi Istoriei României!

Mihai CONŢIU