APROAPE NOUA MII DE PERSOANE AU CUMPARAT POLITA MEDICALA DE LA INCEPUTUL ANULUI

Aproape nouă mii de persoane au procurat poliţă de asigurare medicală obligatorie în sumă fixă, de la începutul acestui an. Preţul acesteia rămîne neschimbat pînă la adoptarea Legii fondurilor de asigurare medicală obligatorie pentru 2015 şi constituie 4056 lei (200 euro). În prezent, la procurarea poliţei sînt aplicate reduceri de 50% şi, respectiv, 75%.

Astfel, din numărul total de plătitori, peste şase mii au beneficiat de reduceri în proporţie de 50 la sută din valoarea primei. Este vorba de fondatorii de întreprinderi individuale, arendaşi, arendatori, alţi cetăţeni, care nu sînt angajaţi şi nu sînt asiguraţi de Guvern. Ei achită pentru prima de asigurare medicală obligatorie 2 028 lei. Plata poate fi efectuată la oficiile "Poştei Moldovei" şi la agenţiile teritoriale ale CNAM.

Alte aproximativ 2500 de persoane, proprietari de terenuri agricole, şi-au asigurat riscul cu 1014 lei, beneficiind de reducere de 75% din prima medicală. Ei au plătit asigurarea la agenţiile teritoriale ale CNAM, se precizează în comunicatul de presă.

Sursa: Moldpres