APOGEUL SEXUALITATII LA FEMEI - OAMENII DE STIINTA AU CALCULAT CIND SE MANIFESTA

Potrivit psihologilor, viaţa modernă dă oamenilor mai mult spaţiu personal şi mai multă alegere.

Nu doar o singură generaţie de cercetători britanici încearcă să descopere secretul fericirii feminine. Ceea ce a reuşit să afle recent un grup de psihologi este faptul că fericirea nu este posibilă fără o convingere interioară.

Astfel, potrivit unei noi generaţii de oameni de ştiinţă britanici, abia la 34 de ani femeile încep să se simtă sigure pe sine şi simt pe deplin plăcerea de la viaţă, inclusiv de la sex.

Conform "normelor" actuale ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, tinereţea durează pînă la 44 de ani, maturitatea - pînă la 60, vîrsta înaintată - pînă la 75. Abia după aceasta începe bătrîneţea. Nu putem contrazice faptul că astăzi oamenii arată şi se simt într-adevăr mai tineri decît în alte timpuri. Potrivit psihologilor, viaţa modernă dă mai mult spaţiu personal şi mai multă alegere.

De regulă, către 30 de ani femeilor le dispar complexele adolescentine şi devin mult mai înţelepte. Totodată, femeile de 45-50 de ani mai sînt încă tinere, îngrijite şi atrăgătoare. Mai mult, psihologii consideră că încrederea sexuală este legată direct de relaţiile de dragoste îndelungate.

Aproximativ 25 la sută din femeile britanice au confirmat asta, iar fiecare a zecea femeie a recunoscut că abia după 30 de ani a început să simtă plăcere în amor. Cele care au reuşit să-şi păstreze sentimentele de dragoste după 40, viaţa sexuală a început să ia turaţii. Iar reţelele de socializare sînt cele care le ajută în acest context, acestea fiind active în mai multe grupuri şi comunităţi cu conţinut erotic.

Sursa: sputink.md.