APELUL SEFULUI UNEI ASOCIATII DE COMBATANTI CATRE VETERANII RAZBOIULUI DE LA NISTRU

Nu vă lăsați atrași în acțiuni ilegale și dezbinare națională

Șeful asociației „Combatant”, parte a organizației „Forța Veteranilor”, Mihail Marcu, a chemat veteranii războiului de la Nistru să nu fie atrași în acțiuni provocatoare și de dezbinare națională, în ziua alegerilor prezidențiale.

În cadrul unei conferințe de presă, acesta a anunțat că membrii „Forța Veteranilor”, condusă de Constantin Covrig, sînt chemați de șefii organizației să blocheze drumurile de acces din stînga Nistrului pentru a împiedica participarea cetățenilor Republicii Moldova la alegerile din 1 noiembrie.

„Acțiunile lor arată dorința de a dezgheța conflictul transnistrean și sîntem supuși riscului de a ne afla în situația actuală din Karabah sau Ucraina.

Menționăm că conducerea organizației „Forța Veteranilor” nu este transparentă, urmărind alt scop decît cel propus. Ei atrag persoane pe care le duc în eroare și pe care îi amăgesc, se joacă cu patriotismul veteranilor, făcînd referire la spiritul civic al adevăratului veteran”, a declarat Mihail Marcu.

Acesta a anunțat retragerea membrilor asociației Combatant din organizația „Forța Veteranilor” și a chemat membrii acesteia să nu comită ilegalități și să nu fie atrași în jocuri politice.

“Prin intermediul veteranilor se dorește să se pornească acțiuni de destabilizare a ordinii publice în contextul alegerilor prezidențiale. Vreau să fac apel nu doar către veterani, dar către toți cetățenii Republicii Moldova că în cazul în care veți accepta să fiți implicați în acțiunile ilegale de a împiedica ca oamenii sa poată merge liber la vot purtați răspundere conform legii”, a mai spus veteranul.

Sursa: a-tv.md