APELUL ANSA DE BLAJINI: NU MINCATI PE MORMINTE

În ajun de Paștele Blajinilor, ANSA a atenționat asupra evitării consumului de produse alimentare cu risc sporit de alterare.

Mesele de Paște trebuie sa fie echilibrate. Belșug nu înseamnă multe alimente. Trebuie să se țină cont de cantitatea și sortimentul produselor alimentare consumate, nu toate odată și nu în cantități enorme, spun specialiștii de la Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA).

În timpul meselor de Paștele Blajinilor, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor recomandă evitarea consumului de produse alimentare perisabile: salate pe bază de maioneză, ouă, carne și produse din carne, pește și produse din pește, produse de patiserie, în spațiile deschise, în lipsa condițiilor speciale de păstrare.

”Expunerea produselor menționate temperaturilor ridicate și altor factori externi pot provoca dezvoltarea microorganismelor inclusiv patogene și toxinele acestora și conduc la alterarea alimentelor și producerea toxiinfecțiilor alimentare”, avertizează specialiștii ANSA.

Aceștia recomandă ca mesele de pomenire să fie organizate în încăperi specializate sau în alte locuri special amenajate și autorizate sanitar-veterinar, respectîndu-se toate normele sanitaro-igienice.

Sursa: sputnik.md