APA LA VALEA MORILOR A CRESCUT CU CIRCA 1 METRU PESTE LIMITA ADMISIBILĂ

Nivelul apei în lacul „Valea Morilor” a crescut cu circa 1 metru peste limita admisibilă. Apele care s-au scurs de pe versanţi au inundat plaja, iar cele 2 decantoare care asigură filtrarea apei s-au umplut. Conform estimărilor anterioare ale specialiştilor, nivelul apei din lac urma să atingă cota maximă abia peste 2 ani, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Primăriei, în cîteva zile nivelul apei va reveni la cota admisibilă. Surplusul de apă din bazin este evacuat în rîul Bîc prin canalele de scurgere, care au fost reabilitate odată cu reamenajarea lacului.

Solicitaţi de IPN, şefii serviciilor municipale responsabile de gestionarea fondului locativ şi drumurilor din capitală au comunicat că muncitorii serviciilor comunale sînt antrenaţi în lucrări de pompare a apei din subsoluri, dar şi la curăţarea nămolului de pe străzi.

Şeful Direcţiei generale locativ-comunală, Petru Gontea, a menţionat că în capitală sînt 186 de apartamente inundate. Muncitorii direcţiei au intervenit la pomparea apei în 30 de subsoluri ale blocurilor de locuit gestionate de municipalitate şi în 31 de scări. Totodată, angajaţii direcţiei au curăţat nămolul în 20 de curţi. Petru Gontea a adăugat că solicitările din partea locuitorilor capitalei continuă să parvină. Şeful întreprinderii municipale „Exdrupo”, Efim Cheptănari, a declarat că 2 autospeciale lucrează la evacuarea nămolului pe strada Calea Ieşilor. Pe strada Albişoara mai sunt probleme în regiunea podului de la intersecţia cu bulevardul Renaşterii. Strada este parţial inundată de apa deversată din Bâc. Efim Cheptănari a spus că echipele întreprinderii vor lucra şi pe parcursul nopţii pentru a stânge gunoaiele aduse de apă.