ANUNTUL LUI MAY DESPRE ACCESUL IMIGRANTILOR DIN EUROPA DE EST

Theresa May a anunțat noi reguli privind imigrația în Marea Britanie, care vor intra în vigoare după Brexit. Sistemul va fi mai dur, a declarat pentru Sputnik Richard Wellings, director adjunct de cercetare la Institutul de Afaceri Economice (IEA), comentînd cu privire la reforma propusă de prim-ministru.

Nu este întîmplător că anunțarea reformei privind imigrația a coincis cu conferința anuală a Partidului Conservator, Theresa May crezînd cu siguranţă că o politică dură pe această temă o poate ajuta să cîștige sprijinul conservatorilor, în rîndul cărora nu s-a mai bucurat de popularitate în ultimul timp, a declarat pentru Sputnik Richard Wellings de la Institutul de Afaceri Economice (IEA).

„Printre membrii partidului, există un scepticism în legătură cu implementarea eficientă a acestei noi politici", a mai spus acesta.

Wellings a adăugat că viitorul sistem va fi diferit de cel actual.

„Acest sistem trebuie să schimbe fluxurile de imigranţi, reducînd, printre altele, numărul de imigranți din țările Europei de Est, precum Polonia, Bulgaria și România, şi sporind, în acelaşi timp, numărul imigranților din țări precum Australia, Noua Zeelandă și Canada", a precizat Wellings.

Potrivit acestuia, în noul sistem de imigraţie vor fi afectaţi cel mai mult imigranții din cele mai sărace țări din Uniunea Europeană, unde rata șomajului este încă extrem de ridicată, iar nivelul veniturilor populației este mult mai mic decît cel al locuitorilor Regatului Unit.

Aceştia „vor pierde cel mai mult din cauză că nu va mai fi posibilă pentru ei intrarea în Marea Britanie", a conchis Richard Wellings.

Comentînd cu privire la reforma sistemului de imigrație propusă de prim-ministru, observatorii spun că este un indiciu că Theresa May intenționează să rămînă la 10 Downing Street pentru anii care vin.

Sursa: sputnik.md