ANUNTUL CONSILIERILOR PSRM REFERITOR LA „SOARTA” CINEMATOGRAFULUI „GAUDEAMUS”

Consilierii municipali ai Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) vor organiza în următoare două săptămîni o masă rotundă, în cadrul căreia se va discuta despre posibilitatea păstrării clădirii Cinematografului „Gaudeamus”. Despre aceasta ei au anunțat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă.

Socialistul Alexandr Odințov a declarat că, în urma unor dezbateri publice organizate sîmbătă, s-a ajuns la un numitor comun.

„În următoarele două săptămîni vom organiza o masă rotundă, cu participarea reprezentanților societății civile, a Direcției Educației a Direcției Cultură, a Direcției Finanțe, a consilierilor municipali, dar și a Ministerului Culturii RM, pentru a discuta următoarele subiecte: alocarea unor surse financiare pentru întreținerea cinematografului, posibilitatea de a organiza diverse evenimente cu tentă culturală, inclusiv pentru elevii din școlile în care nu există săli festive spațioase și altele”, a declarat consilierul.

Totodată, Alexandr Odințov a menționat că, reprezentantul companiei constructoare și-a luat angajamentul de a nu demola cinematograful, pînă cînd nu se va găsi o soluție și se va ajunge la o decizie finală în acest sens.

Andriana CHEPTINE (tribuna.md)