ANGAJATII CAII FERATE AU IESIT ASTAZI LA PROTESTE: RESTANTELE SALARIALE DEPASESC 130 DE MILIOANE DE LEI

În Piața Marii Adunări Naționale are loc, la această oră, mitingul de protest al angajaților Î.S. "Calea Ferată din Moldova". Concentrați în fața edficiului Guvernului, angajaţii întreprinderii de stat "Calea Ferată din Moldova" au ieșit din nou astăzi la proteste, pentru a cere achitarea restanţelor salariale. Suma datoriilor salariale depăşeşte 130 de milioane de lei, iar soarta celor 9800 de angajaţi rămîne incertă, spun reprezentanţii Federaţiei Sindicale a Feroviarilor din Republica Moldova.

 „Mitingul va fi susţinut de toate centrele sindicale naţionale, membre ale Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor din Moldova. Principala revendicare a manifestanţilor va fi achitarea, pînă la 31 martie curent, a restanţelor la salarii, cu compensarea pierderilor cauzate de neachitarea la timp a salariului pentru fiecare angajat”, precizează sindicatele.

Alte cerinţe ţin de restabilirea duratei normale a timpului de muncă de 40 ore pe săptămînă, cu anularea şomajului tehnic stabilit pentru ziua de vineri a fiecărei săptămîni lucrătoare şi majorarea salariului.

Amintim că, pe parcursul anului trecut, angajaţii Căilor Ferate şi-au revendicat drepturile salariale, desfăşurînd proteste la locul de muncă sau în faţa instituţiilor publice. Din cauza problemelor apărute în urma neachitării salariilor, tot mai mulţi feroviari abandonează serviciul. Mitingul de protest se va desfăşura astăzi, între orele 10.00-13.00.