Ancheta in Germania dupa disparitia a zeci de mii de cartuse de munitie

Armata germană (Bundeswehr) a deschis o anchetă după ce s-a descoperit lipsa din inventar a zeci de mii de cartuşe de muniţie, a confirmat Vineri pentru agenţia dpa un purtător de cuvînt al Ministerului Apărării, potrivit agerpres.

”Dacă sunt implicate infracţiuni, este de la sine înţeles că va interveni Parchetul”, a afirmat purtătorul de cuvînt, conform căruia cauzele dispariţiei nu sunt clare deocamdată.

Cotidianul Die Welt a relatat anterior că cel puţin 60.000 de cartuşe de muniţie au dispărut din 2010. Publicaţia cita un răspuns confidenţial dat de Guvern unei întrebări venite de la cîteva partide parlamentare.

Numărul respectiv nu include cele 48.000 de cartuşe care au dispărut din unitatea de elită KSK, forţele speciale de comando, care au făcut recent obiectul unor monitorizări şi critice intense în urma identificării unor elemente de extremă dreapta în rîndurile lor.

”Investigăm acum intens şi ne evaluăm practicile, nu doar în KSK”, a mai afirmat purtătorul de cuvînt al Ministerului Apărării.

Ancheta va verifica dacă absenţa muniţiei din inventar se datorează neglijenţei sau unei activităţi infracţionale, a menţionat el.