ANATOL ARAPU, NOUL MINISTRU AL FINANŢELOR

Ca urmare a cererii de demisie, a ministrului Finanţelor, Veaceslav Negruţa, prim-ministrul Iurie Leancă i-a propus preşedintelui Nicolae Timofti revocarea din funcţie a acestuia şi numirea d-lui Anatol Arapu în funcţia rămasă vacantă.

Anatol Arapu a mai deţinut funcţia de ministru al Finanţelor în perioada 1998-1999, după care a fost angajat, timp de un an, la compania Lukoil România în calitate de director financiar, iar din 2001 şi pînă la recenta investire a deţinut funcţia de director general adjunct pe probleme economice şi financiare.

Anatol Arapu s-a născut pe data de 27 Noiembrie 1962, în satul Văsieni, Ialoveni. A absolvit facultatea de economie a Universităţii de Stat din Moldova în 1985, Institutul economico-statistic de la Moscova în 1987 şi Institutul Organizaţiei Mondiale a Comerţului din Geneva, Elveţia în 1993.

Prin urmare, astăzi, 14 August, preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a semnat decretul de revocare din funcţie a lui Veaceslav Negruţa şi a semnat decretul de numire a lui Anatol Arapu în funcţia de ministru al Finanţelor, care a şi depus jurămîntul la Reşedinţa de Stat, la orele 10,00.

Pînă la ora actuală, Veaceslav Negruţa nu şi-a motivat cererea de demisie.