AMBELE MALURI ALE NISTRULUI MARCHEAZĂ ZIUA EUROPEI LA FILARMONICA NAŢIONALĂ

Ziua Europei va fi celebrată în acest an şi la Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici”. Aici va avea loc un concert care va reuni tinere talente şi muzicieni profesionişti de pe ambele maluri ale Nistrului. Concertul se va desfăşura pe 8 mai, la ora 18.00.

Publicul va avea parte de un concert de muzică vocală, instrumentală şi dans. Pe scenă vor evolua soprana Tatiana Costiuc, flautistul Sergiu Morărescu din Tiraspol, tenorul Valerii Sonin din Rîbniţa, naistul Bogdan Ţurcanu, violonistele Alexandrina Croitor şi Maria Postolachi. Alături de aceştia pe scenă vor evolua orchestra rezidentă a Filarmonicii Naţionale, dirijată de către saxofonistul Igor Znatokov din Ucraina.

Spectatorii vor mai avea ocazia să vadă dansatorii de la ansamblurile de dans „Fericire” din Chişinău şi „Alyans” din Bender. Pe scenă va mai urca muzicologul Irina Martîniuc, directorul proiectului.

Spectacolul muzical dedicat Zilei Europei face parte din seria de 10 concerte organizate, pe parcursul unui an pe ambele maluri ale Nistrului, de Centrul de Colaborare şi Parteneriat din Chişinău şi Palatul Republicii din Tiraspol, cu asistenţa Programului UE-PNUD „Susţinerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”. Prin finanţarea acestor iniţiative culturale, Programul UE-PNUD îşi propune să dezvolte parteneriate durabile între instituţiile culturale de pe ambele maluri ale Nistrului, să ajute tinerii de pe ambele maluri să facă schimb de experienţă şi să-şi dezvolte aptitudinile artistice împreună.

Sursa: IPN