AMBASADORUL UCRAINEAN SUGEREAZĂ POLITICIENILOR MOLDOVENI SĂ PREIA EXPERIENŢA ŢĂRII SALE

Ambasadorul Ucrainei în Republica Moldova, Serhii Pirozhkov, le sugerează politicienilor moldoveni să preia experienţa ţării sale la viitorul scrutin parlamentar. Declaraţii în acest sens diplomatul ucrainean a făcut în cadrul emisiunii „Fabrika” de la postul de televiziune „Publika TV”.

Potrivit lui Pirozhkov, politicienii moldoveni, antrenaţi în cursa electorală, ar trebui să discute mai mult cu cetăţenii, în special, pentru a le explica avantajele aderării la Uniunea Europeană. „Politicienii moldoveni care sînt de orientare proeuropeană trebuie să prea experienţa politicienilor de la noi şi să acorde o atenţie mai mare electoratului. Nu trebuie să se lase la nivelul succeselor obţinute şi trebuie să ia în considerare faptul că oricînd pot veni forţe noi. Mă refer în special la socialişti, care vor să denunţe Acordul de Asociere cu UE, iar acest lucru ar trebui să dea de gîndit politicienilor de orientare proeuropeană”. Faptul că socialiştii optează pentru Uniunea Vamală trebuie să dea de gîndit alegătorilor. Sper că moldovenii sînt deştepţi şi vor face alegerea corect pe 30 noiembrie”, a spus ambasadorul statului vecin.

Pirozhkov a menţionat în cadrul aceleaşi emisiuni că relaţiile Ucrainei cu vecinii din Vest, inclusiv Republica Moldova, sînt formidabile, iar cu vecinii din Est lasă de dorit şi se va încerca restabilirea relaţiei cu Rusia, deşi „acest lucru este extrem de dificil în condiţiile cînd Federaţia Rusă nu întotdeauna rezolvă problemele la masa de negocieri”.

Serhii Pirozhkov s-a arătat satisfăcut de rezultatul alegerilor în Rada Supremă şi şi-a exprimat speranţa ca şi în Republica Moldova scrutinul parlamentar va fi cîştigat de către forţele proeuropene.

Sursa: IPN