AMBASADORUL RUS LA ONU, DECLARATIE SOCANTA DESPRE UN POSIBIL RAZBOI INTRE RUSIA SI SUA

Este posibil să ne aflăm în pragul unor evenimente foarte grave, ameninţările pe care le proferaţi la adresa Siriei ar trebui să ne facă pe toţi să fim foarte îngrijoraţi, a declarat ambasadorul rus la ONU.

Prioritatea politică a Moscovei este evitarea unui conflict, a afirmat ambasadorul rus la ONU, Vasili Nebenzia, cerînd Administraţiei Donald Trump să se abțină de la un atac în Siria.

În cadrul reuniunii Consiliului de Securitate ONU, Vasili Nebenzia i-a spus ambasadorului SUA la Națiunile Unite, Nikki Haley, că ar trebui să fie îngrijorată, nu să amenințe.

„Ameninţările pe care le proferaţi la adresa Siria ar trebui să ne facă pe toţi să fim foarte îngrijoraţi, pe toţi, deoarece este posibil să ne aflăm în pragul unor evenimente foarte triste şi grave", a spus ambasadorul rus. "Vă cer încă o dată, vă implor, să nu aplicaţi planurile pe care le pregătiţi în prezent pentru Siria".

Se vrea într-adevăr stîrnirea celui de-al Treilea Război Mondial? Vor ataca SUA?

Șocul a venit însă după reuniunea Consiliului de Securitate, cînd ambasadorul Rusiei a răspuns unei întrebări foarte insistente - dacă există riscul unui război între Statele Unite şi Rusia.

"Din păcate, nu putem exclude nicio posibilitate, deoarece am văzut mesajele care vin de la Washington - sînt foarte războinice", a răspuns Nebezia.

Dar, a precizat diplomatul rus, „Prioritatea urgentă este evitarea riscului izbucnirii unui război".

"Americanii ştiu că noi sîntem în Siria, aş vrea să existe discuţii prin canale specifice pentru a evita evoluţiile periculoase", a comentat Nebezia, "Riscul escaladării crizei este mai mare decît spaţiul Siriei, întrucît armata noastră este acolo… deci, situaţia este foarte periculoasă", a atras atenţia Nebezia, transmite Mediafax, preluînd surse internaționale.

Sursa: sputnik.md