AMBASADORUL R. MOLDOVA LA MOSCOVA, CONVOCAT LA MINISTERUL RUS DE EXTERNE

MAE al Rusiei și-a exprimat protestul ferm în legătură cu numeroasele cazuri în care Chișinăul le-a interzis accesul în țară unor cetățeni ruși.

Ambasadorul Moldovei la Moscova, Andrei Neguță a fost convocat miercuri la Ministerul rus de Externe pentru a-i fi înmînată nota de protest în legătură cu numeroasele cazuri în care cetățenilor ruși le-a fost interzis accesul în țara noastră.

"Lui Neguță i-a fost exprimat un protest ferm în legătură cu tot mai desele cazuri de interzicere neîntemeiată a accesului în Republica Moldova unor jurnaliști, delegații oficiale, politologi, demnitari, ofițeri din cadrul trupelor de menținere a păcii, dar și unor simpli cetățeni ai Federației Ruse", a comunicat MAE rus.

Aceste acțiuni neprietenești nu doar contravin Tratatului de prietenie și cooperare între Federația Rusă și Republica Moldova, sînt într-o contradicția flagrantă cu interesele țărilor și popoarelor noastre, ci și pun sub semnul îndoielii sinceritatea asigurărilor date de autoritățile moldovene privind disponibilitatea edificării unor relații constructive cu Federația Rusă, subliniază instituția.

"Moscova așteaptă din partea Chișinăului acțiuni imediate și eficiente privind neadmiterea unor astfel de acțiuni, întreaga responsabilitate pentru acestea revenindu-i părții moldave. Ambasadorului i-a fost înmînată nota respectivă a MAE al Rusiei", mai menționează diplomația rusă în comunicat.

Amintim că marți, 28 noiembrie, autoritățile de la Chișinău nu le-au permis intrarea în țară jurnalistului de la postul de televiziune "Zvezda" Alexei Samoliotov și producătorului VGTRK, Marina Safronova. Motivul invocat este că aceștia nu și-au anunțat scopul vizitei în Moldova.

Anterior, autoritățile moldovene au interzis în repetate rînduri accesul unor jurnaliști ruși în țara noastră, dar și a unor artiști care urmau să participe la acțiunile dedicate celei de-a 25-a aniversări a operațiunii de menținere a păcii în Transnistria.

Sursa: sputnik.md