AMBASADA GERMANIEI LA CHISINAU A LANSAT PROGRAMUL DE BURSA PARLAMENTARA INTERNATIONALA PENTRU TINERII MOLDOVENI

Ambasada Germaniei la Chişinău a lansat astăzi programul de Bursă Parlamentară Internaţională pentru tinerii moldoveni, oferită de Bundestag-ul german.

Șeful secţiei logistică a Bundestag-ului german, Randolph Kruger, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că „bursele sînt oferite tinerilor cu o înaltă calificare şi interes sporit pentru viaţa politică, atît națională, cît și internațională, cu scopul de a promova democrația și de a prelua politicile de stat germane”.

Condițiile de bază pentru doritorii de a beneficia de aceste burse sînt: cunoașterea foarte bine a limbii germane, să fie cetățean al R. Moldova, să aibă studii universitare finisate, să aibă cunoștințe de cultură generală despre politica, societatea și istoria Germaniei și să aibă o vîrstă sub 30 de ani.

În perioada 1 martie - 21 iulie 2016, tinerii vor activa în biroul unui parlamentar din Bundestag, unde vor răspunde la telefoane, la scrisori, vor merge la întîlnirile politicanului cu alegătorii și vor participa la manifestările organizate de acesta.

Beneficiarii vor avea o bursă de 500 euro lunar, cazare gratuită, li se vor achita costurile pentru asigurarea medicală, precum şi cele pentru transport.

După încheierea Programului, tinerii se reîntorc în țară pentru a implementa practicile democratice preluate din cadrul Bundestag-ului.

Programul este organizat împreună cu Universitatea Liberă, cu Universitatea Humboldt şi Universitatea Tehnică, toate din Berlin.

Pînă în prezent, peste 2200 de studenți din 41 de țări au beneficiat de aceste burse. R. Moldova participă la program de mai bine de zece ani, timp în care peste 20 de studenți au primit aceste burse.