AMBASADA GERMANIEI ANUNŢĂ UN CONCURS DE FOTOGRAFIE

Ambasada Germaniei la Chişinău a dat startul unui concurs de fotografie cu tema: „Negru-roşu-auriu”, în care să fie reprezentate culorile naţionale ale Germaniei. Pe lîngă calitatea tehnică a imaginilor, se va aprecia originalitatea şi semnificaţia motivelor alese. La concurs pot fi depuse atît fotografii, cît şi fotomontaje sau colaje de fotografii. Un juriu compus din reprezentanţi ai ambasadei va selecta cîştigătorii, transmite IPN.

Misiunea diplomatică anunţă, într-un comunicat de presă, că premiul acordat pentru cîştigătorul locului 1 va fi un curs de limbă germană la Centrul cultural „Accente“, care poate fi frecventat pînă Decembrie 2014. Premiul pentru locul 2 sunt CD-uri cu muzică germană, iar pentru locul 3 – o carte cu imagini despre Germania.

Imaginile cîştigătoare, cît şi alte imagini frumoase din concurs vor fi prezentate de către ambasadă într-o expoziţie dedicată Zilei Unităţii Germane. Misiunea diplomatică va folosi unele din aceste imagini în cadrul campaniilor de promovare, cum ar fi, de exemplu, tipărirea imaginilor pe ilustrate, postarea unor imagini pe pagina de internet şi cea de facebook ale ambasadei.

Fotografiile expediate pentru concurs trebuie să aibă următoarele mărimi: înălţimea: 3508 pixeli, lăţimea: 2480 pixeli, rezoluţia minimă: 300pix/inch, şi să poată fi tipărită pe o foaie format A4. Termenul limită este 12 Septembrie 2014, pînă la ora 12.00. Fotografiile pot fi expediate prin email, la adresa: info@chisinau.diplo.de, cu referinţa „Concurs de fotografii”, prin poştă, sau aduse personal pe un CD şi tipărite la ambasadă. (IPN)