AM PRIMIT LA REDACŢIE

De ce m-aţi prădat, domnule avocat?!

Cunoaşteţi povestea cu cel bătut care îl duce în spate pe cel nebătut. Eu am păţit-o şi mai rău. Dar să le luăm pe rînd. Sunt bolnavă de pe urma deportării. Am şi doi copii la fel bolnavi. Şi am hotărît să încerc să primesc o recompensă şi am revendicat recompensarea bunurilor care au aparţinut părinţilor. Astfel, am depus o cerere la Curtea de Apel. Curtea a decis să mi se dea 526 mii de lei. Banii au fost transferaţi la Banca de Economii şi eu m-am bucurat nespus de mult că, în fine, voi avea şi eu un acoperiş de-asupra capului. Am luat de la Bancă 490 mii de lei şi mi-am cumpărat o odaie în cămin. M-am bucurat că nu voi mai închiria locuinţe ca şi chiriaşul grăbit al lui Topârceanu.

Dar cînd ţi-i lumea mai dragă trebuie să apară şi cîte un junghi. Şi toate acestea vin din partea unor oameni care trebuie să mă apere, dar nu să mă jecmănească. Acum trei ani, am încheiat un contract de asistenţă juridică cu avocatul Igor Coban, care mi-a cerut o taxă de 5000 lei. Avocatul mi-a fost recomandat de Octavian Vieru, reprezentantul Ministerului Finanţelor. După cum v-am mai spus, prin Decizia Curţii de Apel Chişinău trebuia să încasez din contul Ministerului Finanţelor în beneficiul meu prejudiciul material în sumă de  526131, 00 lei şi cheltuieli de judecată de 1900 lei. Dar prin amăgeli şi tertipuri avocăţeşti suma de 33.000 a fost transferată pe contul avocatului Igor Coban.

Dar se vede că această sumă i s-o fi părut mizeră şi atunci avocatul Coban cu Veaceslav Popov de la Ministerul Finanţelor mi-au propus să mai solicit de la Ministerul Finanţelor suma de 1 milion 163 mii de lei. Am făcut-o şi pe asta. La un moment dat, domnul avocat dispare din ţară. Cînd a aflat că de la Curtea Supremă a venit o decizie ca eu să ridic 81  mii de lei, el prin falsuri  a luat 43 mii de lei din suma de 81 mii de lei care îmi reveneau conform deciziei Curţii Supreme.

 Ulterior, am fost contactată telefonic de către colegul său de birou, avocatul Veaceslav Popov. Acesta mi-a comunicat că e necesar să mai semnez o cerere de recurs şi s-o depun personal în instanţă. La 14 noiembrie 2012 Curtea Supremă de Justiţie a admis recursul meu şi a încasat suplimentar din contul Ministerului Finanţelor în beneficiul meu suma de 81.018 lei.

Fără a sta mult pe gînduri, cei doi avocaţi au hotărît, probabil, să se mai pricopsească cu nişte onorariu pe daiboj. Astfel apare falsul secolului XXI.  Şi uite că eu, Cravcenco Natalia, scriu, chipurile, o cerere cu următorul conţinut: “Prin prezenta solicităm respectuos onorarea obligaţiilor conform contractului de asistenţă juridică din 14 noiembrie 2012 şi anexei la Contractul de Asistenţă Juridică din 14 noiembrie 2012.

Achitarea sumei de 16203 lei 60 de bani să fie efectuată pe contul bancar indicat .

03 decembrie 2012”.

Mai jos urmează semnătura mea, pe care nu am văzut-o în ochi şi la o expertiză grafologică se poate dovedi că nu eu am semnat.

Însă pofta tot vine falsificând. Aşadar, sunt somată şi de Popov Veaceslav că-i sunt datoare cu suma de 24305 lei 40 de bani.

Am încercat să mă apăr cum pot de aceşti profitori. M-am adresat şi ministrului Finanţelor, domnul Veaceslav Neguţă. Mi-a răspuns scurt că suma de 33.000 de lei a fost transferată pe contul avocatului Coban Igor.

Şi acum, colac peste pupăză: cît încerc să dovedesc că am fost prădată de aceşti oameni ai legii, ei mă cheamă în judecată pentru data de 15 august, precum că eu le datorez suma de 43 mii de lei taxe şi comisioane de judecată.

De unde atîta lăcomie? Nu-i de ajuns că au falsificat semnătura mea, că şi-au transferat pe contul lor bancar sume enorme, ei mai au obraz să ia de la gura mea şi a copiilor mei bolnavi încă o sumă pe care eu nu am de unde o achita nici pînă în secolul XXII?!

Natalia Cravcenco,

or. Chişinău.