ALTE 70 DE CAZURI DE INFECTARE CU COVID-19 SI UN DECES

Alte 70 de cazuri noi confirmate cu COVID-19 în Repubica Moldova. Dintre acestea, două sînt de import și 68 sînt cu transmitere locală. Bilanțul total se ridică la 423 de persoane infectate. Declarațiile au fost făcute de ministra sănătății, muncii și protecției sociale ,Viorica Dumbrăveanu, după ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19.

Potrivit ministrei, tot astăzi a fost confirmat un nou caz de deces în stînga Nistrului din cauza noului tip de coronavirus, fără a oferi alte detalii. Bilanțul deceselor în Republica Moldova ajunge la cinci persoane.

Ministra a menționat că testele la COVID-19 sînt realizate acum și în laboratorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP), cît și în laboratoarele private, care au schimbat metoda de colectare a probelor. Acum se aplică aceeași metodă ca la ANSP.

Ministra a mai spus că mîine va mai fi o donație de teste din partea aunui agent economic. De asemenea, Ministerul planifică în viitoarul apropiat să achiziționeze 100 de mii de teste.

Premierul Ion Chicu a declarat că continuă să primească informații de la polițiști care spun că unii preoți continuă să desfășoare slujbe. Mai multe fețe bisericești s-au infectat cu COVID-19. Unul din preoți infectînd mai mulți copii ai săi. Ion Chicu a mai spus că în localitățile unde a fost instituită ieri carantina, satul Carahasani, raionul Ștefan-Vodă, or. Ștefan-Vodă și or. Soroca, continuă să apară noi cazuri de infectare. El a rugat cetățenii din aceste localități să dea dovadă de înțelegere.

Sursa: IPN