Alta inconstienta criminala

O femeie de 34 de ani infestată cu noul coronavirus, care era internată la Spitalul „Sf. Arhanghel Mihail”, a fugit din spital noaptea trecută, acum fiind căutată de Poliție. Medicii din Secția 5 Chirurgie Septică au anunțat Poliția astăzi, 30 Aprilie 2020, la ora 06:53, comunicînd că pacienta a părăsit Spitalul și a plecat într-o direcție necunoscută. Este dintr-o localitate din raionul Edineț. Ea a fost internată la data de 12 Aprilie și a fost testată pozitiv la infecția cu Covid-19. Cazul a fost preluat de Poliție și s-au demarat toate măsurile de identificare și prindere a acesteia.

Nu este primul și probabil nu va fi nici ultimul caz de acest fel, care nu poate fi calificat altfel decît ca fiind vorba despre o inconștiență criminală. Această femeie inconștientă, care probabil vrea să se întoarcă acasă ori să se ascundă pe la rude, poate fi cauza contaminării în lanț a unui număr de persoane greu de estimat. Ca și într-o situație similară precedentă, ea poate infesta pe cel sau pe cei cu care, la ocazie, va ajunge la destinația dorită, rudele și alții cu care poate intra în contact, fără să le spună că e contaminată.

Considerăm că astfel de premeditări inconștiente și criminale trebui să fie pedepsite cu o asprime maximă, ca și în cazul tentativelor de crimă!